Neem jij je baby mee op vakantie? Lees onze tips! 

Op vakantie gaan brengt de nodige voorbereidingen met zich mee. Zeker als je met kleine kinderen of een pasgeboren baby op pad gaat. Waar moet je zoal aan denken? Wat mag je zeker niet vergeten? Het verschilt uiteraard of je met het vliegtuig op vakantie gaat of met de auto, ook in de voorbereidingen. We geven je een aantal tips.

Tips voor een vakantie met je baby

1. Kies voor een kindvriendelijke bestemming

Het begint allemaal met bedenken waar je met je baby naartoe wilt op vakantie. Busreizen of bepaalde plaatsen (denk aan een stad als Venetië) kun je beter even overslaan. In plaats daarvan kun je kiezen voor een bestemming die juist gericht is op kinderen. Zo kun je met je kleintje een onvergetelijke tijd tegemoet. Denk bijvoorbeeld aan Menorca. Dit eiland staat bekend als “buggy eiland”. Maar ook dichter bij huis zijn er volop kindvriendelijke opties te vinden. Heb je je vakantie geboekt? Vergeet je reisverzekering niet aan te passen zodat jouw kindje ook meeverzekerd is.

2. Tref de nodige voorbereidingen

Als je de vakantie hebt geboekt, begint het echte werk. Zorg dat je voldoende spullen inpakt zodat je in ieder geval de reis goed doorkomt. Vergeet hierbij vooral de slaapzak en favoriete knuffel van je kindje niet. Er zijn verschillende checklists te vinden die je op weg kunnen helpen. Houd de spullen voor je baby bij de hand in bijvoorbeeld een zorgvuldig ingepakte luiertas. Zo hoef je onderweg niet te zoeken. Eenmaal op de plaats van bestemming kun je weer nieuwe inkopen doen, mocht je iets vergeten zijn.

3. Niet vergeten voor onderweg

  • Neem voldoende speelgoed mee. Zo hoeft je baby zich niet te vervelen. Vooral speelgoed wat je ergens aan vast kunt klikken is ideaal voor op reis. Zo kun je het niet kwijtraken.
  • Doe je baby geen schoenen of sokken aan. In plaats daarvan is een pakje waar sokjes aan vast zitten een uitstekend alternatief. Schoenen of sokken kan je kindje op een onverwacht moment uit trekken en ergens achterlaten zonder dat je het door hebt.
  • Houd extra kleren bij de hand. Of je nu gaat vliegen of met de auto naar het zonnige zuiden gaat: de temperatuur kan nogal wisselen tijdens het reizen en een ongeluk zit in een klein hoekje. Het is dan fijn als je extra kleren bij de hand hebt.

4. Tips voor een vliegvakantie

  • Neem vooraf contact op met de luchtvaartmaatschappij. Wanneer je met een baby reist gelden er vaak afwijkende voorwaarden voor bijvoorbeeld de handbagage. Zo mag je meestal water en babyvoeding meenemen. Ook kan er vaak bijvoorbeeld een bedje geregeld worden voor in het vliegtuig. Wanneer je van tevoren goed informeert ben je goed op de hoogte van alle mogelijkheden en kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.
  • Vertrek op tijd. Zo hoef je niet te haasten bij de controles en kun je je baby nog op het gemakje verschonen voor je het vliegtuig in stapt.
  • Bereid je kindje voor op het opstijgen. Door de wisselende luchtdruk kan je kindje hinder ondervinden. Door het geven van een fles of fopspeen kun je dit zoveel mogelijk vermijden. Is je kindje al iets ouder? Dan zijn bijvoorbeeld rozijntjes een uitstekend alternatief.

5. Tips voor vakantie met de auto

  • Leg geen losse spullen op de hoedeplank. Deze kunnen gaan schuiven en zouden op je kindje kunnen vallen dat op de achterbank zit.
  • Zorg voor een zonnescherm op de ruit. Zo blijft jouw kindje lekker uit de zon.
  • Maak voldoende stops. Ongeveer elke twee uur even de auto uit zal jou en je baby goed doen. Vergeet je niet een deken of bijvoorbeeld een box kleed mee te nemen die je voor de pak hebt liggen? Zo kan je kindje tijdens de stop even rond rollen, kruipen of spelen. Als je toch pauze houdt, zet je auto dan vooral in de schaduw.

Ben je zelf met een baby op vakantie geweest en/of heb je nog een goede tip? Ik hoor het graag.

Tags

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button
Close