Opzegtermijn verzekeringen rookgordijn

Het is vreemd maar waar. Tot voor een paar jaar geleden was het nog normaal in verzekeringsland dat je alleen per jaar kon opzeggen. Had je een verzekering afgesloten, zat je er een jaar of zelfs drie tot vijf jaar aan vast. En dan moest je goed in de gaten houden dat je de verzekering op tijd opzegde. Vergat je dat, zat je er weer voor een even lange periode aan vast. Goed idee van de verzekeraars, want veel klanten vergaten op te zeggen. De klant had geen keus, want alle verzekeraars deden dit.

Opzegtermijn

Gelukkig zijn de tijden veranderd. Bij steeds meer verzekeraars kun je per maand of per dag opzeggen. Toch is de opzegtermijn van verzekeringen nog steeds omgeven door een rookgordijn. Consumenten weten niet precies wat de opzettermijn van een verzekering is en wanneer een verzekeraar zegt dat iemand per dag op kan zeggen, zit de klant er vaak nog steeds een maand of langer aan vast. Tussen het opzeggen en het direct beëindigen zit in de praktijk namelijk nog een behoorlijk verschil.

Contractduur

Terwijl het helemaal niet nodig is. Bij Verzekeruzelf.nl ben je ook echt dezelfde dag nog van je verzekering af wanneer je wilt. Dit principe hanteren we al sinds 2002. Veel verzekeraars zijn ons na gaan doen. Bovendien is het voor reguliere verzekeringen al langere tijd vastgelegd dat de vaste contracttermijn maximaal een jaar mag duren. Deze trend zet steeds verder door. Zo blijkt ook uit het nieuws dat het Verbond van Verzekeraars de contractsduur van arbeidsongeschiktheidverzekeringen (aov’s) wil beperken tot één jaar. Deze is momenteel nog zo’n drie tot vijf jaar. Na de zogenaamde simpele schadeverzekeringen zijn dan nu ook de complexere producten aan de beurt. Leve de transparantie!

Tags

Frank | Verzekeruzelf

Zet de koers uit.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close