Een originele bedrijfsnaam bedenken? Lees hier de tips!

Wil jij graag je eigen bedrijf starten maar ben je nog op zoek naar een originele bedrijfsnaam? Dan kun je vast wel wat hulp gebruiken. In Nederland staan er bijna 2 miljoen bedrijven geregistreerd bij de Kamer van Koophandel. Allemaal met hun eigen unieke bedrijfsnaam. Maar hoe verzin je zo’n naam? En waar moet je op letten? Wij zetten het voor je op een rijtje:

Brainstorm met vrienden en familie

Vind je het lastig waar je moet beginnen? Nodig je vrienden en/of familie uit voor een brainstormsessie. Leg uit wat je wilt gaan doen en vraag anderen om mee te denken over een naam. Zo kom je vaak op de leukste ideeën. Wie weet heeft jouw overgroot oma wel dé bedrijfsnaam waar je naar op zoek was.

Kijk om je heen en ben creatief

Soms doe je op vreemde of onverwachte plekken inspiratie op. Zo kan de creatieve naam “Schoonheidssalon Mango en Citroen” ineens bij je opkomen terwijl je jouw favoriete smoothie staat te maken. Houd gedurende de dag je telefoon of pen en papier op zak en noteer de kanshebbers die in je opkomen. Wie weet heb jij aan het einde van de dag een geschikte naam gevonden.

Kies een originele en herkenbare handelsnaam

Het is belangrijk dat klanten gelijk weten wat jouw bedrijf doet. Houd daar dus rekening mee bij het kiezen van je bedrijfsnaam. Begin je een schildersbedrijf of een start je een bedrijf in de uiterlijke verzorging? Dan zouden namen als “Schildersbedrijf de Witte Kwast” of  “Timmerbedrijf de Zaag” geschikt kunnen zijn. Klanten zien zo meteen met wat voor bedrijf ze te maken hebben.

Kies voor een makkelijk te onthouden bedrijfsnaam

Om ervoor te zorgen dat klanten naar jou toe komen, is het belangrijk dat ze jouw bedrijfsnaam kunnen onthouden. Ook is het handig als de naam makkelijk te spellen is. Hoort een potentiële klant jouw bedrijfsnaam tijdens een etentje, op de radio of op televisie? Dan is de kans namelijk groot dat hij jouw bedrijf opzoekt op Google voor meer informatie. Maar hoe onhandig is het als de klant niet meer weet hoe jouw bedrijfsnaam geschreven moet worden? Was het nou Praktijk Dieta? Praktijk Dieet? Of Praktijk Diaeta? Juist, veel mensen weten niet dat Diaeta letterlijk “dieetkunde” betekent in het Grieks. Om verwarring te voorkomen is het dus slim een makkelijk te onthouden en te spellen bedrijfsnaam te kiezen.

Gebruik geen bestaande handels- of merknaam

Kies altijd voor een originele naam. Om te voorkomen dat je een naam kiest die al bestaat kun je de website van de Kamer van Koophandel raadplegen. Hier kun je bekijken of jouw gekozen bedrijfsnaam nog beschikbaar is. Heb je de perfecte bedrijfsnaam bedacht en wil je een website starten? Dan heb je een domeinnaam nodig. Dit is de link die de website krijgt. Op websites als Hostnet.nl of Godaddy.com kun je kijken of jouw domeinnaam nog vrij is.

Voorbeelden van creatieve en originele bedrijfsnamen

Heb je wat inspiratie nodig bij het kiezen van een originele of creatieve bedrijfsnaam? Deze bedrijven uit de bouw, zakelijke dienstverlening en uiterlijke verzorging gingen je voor:

– Tekstbureau Kort en Krachtig
– Scrub & Zout Schoonheidssalon
– Airco de Vries: airco en klimaatbeheersing
– SNAP bedrijfsfotografie
– Bouwbedrijf Steen voor Steen

Heb jij nog handige tips voor het kiezen van een creatieve en originele bedrijfsnaam? Laat dan een reactie achter!

Tags

Gerelateerde berichten

4 Comments

    1. Hoi Mohammed, wat leuk dat je ons vraagt je te helpen! Omdat wij jou en je bedrijfsplannen niet zo goed kennen is het voor ons lastig om met goede suggesties te komen. Heb je de tips uit het blog al opgevolgd en bijvoorbeeld gebrainstormd met familie, vrienden en/of collega’s? Zij kennen jou, jouw plannen en vakgebied het beste en kunnen jou gericht helpen. Zet (samen) zoveel mogelijk namen op papier die passen bij jou en de werkzaamheden die je gaat doen. Dan komt daar ongetwijfeld een goede winnaar uit. Vind je het echt lastig dan kun je altijd gaan voor een naam als “Mohammed loodgieter en verwarmingsmonteur” of “Loodgieter El Bardai”. Veel succes met je eigen bedrijf! En laat je ons weten welke naam het geworden is?

    1. Hoi Janna, begrijp ik het goed dat je een eigen bedrijf gaat starten als planner van bruiloften en evenementen? Wat leuk! Met bovenstaande tips kom je ongetwijfeld tot een originele bedrijfsnaam. Laat je ons weten wat het geworden is?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close