Productmarketeer Joep stelt zich voor!

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: mijn naam is Joep Munsterman, onlangs 33 jaar geworden en sinds deze week werkzaam bij Verzekeruzelf.nl. Dit jaar heb ik Nijmegen verlaten en ben ik bij mijn vriendin in Den Bosch ingetrokken. Komt dat even goed uit dat Verzekeruzelf.nl ook in Den Bosch gevestigd is.

Actief

Binnenkort komt ook mijn fiets over vanuit Nijmegen. Dan wissel ik de auto in voor wat meer lichamelijke beweging op weg naar het werk. Dat is ook hard nodig met een kantoorbaan, want zitten is het nieuwe roken. Vandaar dat ik mezelf regelmatig in het zweet werk in de fitnessschool. Daarnaast heb ik een nieuw doel: zo snel mogelijk leren surfen. Al zal ik dit even moeten parkeren tot volgende zomer. De winter staat namelijk alweer voor de deur en dat betekent op naar de Alpen met m’n snowboard. Het liefst zo vaak mogelijk. Als voorbereiding op deze winterse inspanning wil ik nog meedoen met de Zevenheuvelenloop in Nijmegen.

Productmarketeer bij Verzekeruzelf.nl

Na marketingervaringen in de FMCG en energiebranche op te hebben gedaan, ben ik deze week begonnen als Productmarketeer bij Verzekeruzelf.nl. Mijn taak en doel is om de verzekeringen te optimaliseren. Dit ga ik doen door deze zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de behoeften van de klant. In de verzekeringsbranche is het aanbod groot en de nadruk ligt meestal op de prijs. Het is daarom een behoorlijke uitdaging om als verzekeraar onderscheidend te zijn. Ik streef ernaar verzekeringen op een vernieuwende manier in de markt te zetten. Klanttevredenheid staat hierbij centraal.

Vliegende start

Mijn eerste werkweek zit er alweer bijna op. Ik ben goed ontvangen door mijn collega’s en er hangt een goede werksfeer. De (ondernemers)cultuur, de focus op online en de manier van werken spreken me aan. In een klein team snel resultaat boeken dat direct zichtbaar is voor de klant: daar krijg ik energie van. De komende tijd probeer ik me zo veel mogelijk te verdiepen in de producten en de markt. Vanaf volgende week loop ik ook een aantal uur mee met de afdelingen klantenservice en schade. Misschien dat ik dit wel periodiek blijf doen. Goed om zo een beeld te krijgen van de klantbeleving en dit gelijk mee te nemen in het verbeteren van ons verzekeringsaanbod.

Heb je tips voor me? Laat het me vooral weten!

Tags

Joep | Verzekeruzelf

Visualiseert de mogelijkheden.

Gerelateerde berichten

2 Comments

  1. Zo wordt je verzekeringsprodukt wat minder abstract en afstandelijk. Mooi om een paar gezichten en hun persoonlijk verhaal te zien achter je verzekerinsprodukt. Het wordt een klein beetje persoonlijk in dit digitale tijdperk . Goed dat jullie dat doen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close