7 redenen om een scooterrijbewijs te halen!

Ben jij in het bezit van een scooterrijbewijs? Of wacht jij liever op het moment dat jij jouw autorijbewijs kunt halen? Het blijkt dat steeds meer jongeren hun scooterrijbewijs niet halen. En dat is jammer, want het rijden van een scooter is niet alleen leuk, het heeft ook veel voordelen. Wij zetten daarom alle voordelen van het behalen van een scooterrijbewijs op een rijtje.

1. Een scooterrijbewijs is goedkoper dan een autorijbewijs

Het halen van een autorijbewijs is erg duur. Gemiddeld heb je zo’n 30 tot 40 rijlessen nodig van ongeveer 37 euro per les. Maar vergeet ook niet het theorie-examen en het praktijkexamen, én de kosten voor het ophalen van je rijbewijs bij het gemeentehuis. In totaal ben je al snel € 1.600 kwijt. Dit is veel duurder dan het halen van je scooterrijbewijs. Voor een scooterrijbewijs betaal je gemiddeld namelijk zo’n € 350 euro. Een erg groot verschil!

2. Het rijden van een scooter is goedkoop

Maar ook het aanschaffen, onderhouden en rijden van een scooter is veel goedkoper dan een auto. Voor een volle benzinetank voor jouw scooter betaal je nog geen € 6. Hiermee rij je gemakkelijk een paar dagen naar jouw studie of werk. Je hoeft ook geen wegenbelasting of bpm te betalen, waardoor je nog meer geld bespaart. Een verzekering is, net als bij een auto, wel verplicht. Heb je een eigen scooter? Dan moet je deze met minimaal een WA dekking verzekeren. Natuurlijk kan je de dekking van de scooterverzekering ook uitbreiden. Maak je onverhoopt een valpartij of kom je terecht in een ongeluk? Dan is dit meestal verzekerd.

3. Je hoeft niet meer op de bus te wachten, en staat nooit in de file

Het rijden van een scooter bespaart je een hele hoop tijd. Zo hoef je niet meer te wachten op de bus, of naar de bushalte te rennen. Je hoeft je ook geen zorgen te gaan maken over files of afgesloten autowegen. Te laat komen is dus verleden tijd. Zorg er wel voor dat je altijd een regenpak in de buddyseat van de scooter hebt liggen, dan kom je in ieder geval droog aan.

4. Je mag op 15,5 jarige leeftijd je theorie-examen behalen

Wist je dat je tegenwoordig al op een leeftijd van 15,5 jaar het theorie-examen voor je scooter mag doen? Heb je jouw theorie-examen gehaald? Dan mag je rijlessen gaan volgen bij een rijschool. Meestal heb je maar zo’n 4 tot 6 lessen nodig voordat je het praktijkexamen mag inplannen. Plan je het heel goed? Dan kan je al op je 16e verjaardag je praktijkexamen afleggen. Is dat geen leuk cadeau!

5. Je mag (bijna) overal gratis parkeren

Niets is zo makkelijk als met de scooter naar de stad te rijden, of te stoppen voor een winkel langs een drukke weg. Je hoeft namelijk niet op zoek te gaan naar een parkeerplaats en mag bijna overal gratis parkeren. Let wel op de regels die gelden in de straat. Sommige winkeliers vinden het niet prettig als jij je scooter recht voor hun etalage parkeert. Een paar meter verderop is vast ook plek! Zorg ervoor dat jouw scooter met het stuurslot en de ketting op slot zit, zo kan je echt met een zelfverzekerd gevoel op pad.

6. Je leert verkeersregels en verkeerssituaties kennen

Heb je het theorie-examen voor je scooter gehaald? Dan kan je de verkeersregels vast dromen. Maar je leert pas echt goed rijden als je het praktijkexamen hebt gehaald en je zelf de weg op gaat. Je krijgt dan te maken met verschillende weersomstandigheden, verkeerssituaties, type rijders en andere bijzonderheden. Het rijden met een scooter is daarom de perfecte voorbereiding voor het behalen van je autorijbewijs. Je leert niet alleen de verkeersregels op je duimpje kennen, maar je weet je ook makkelijk en snel aan te passen in elke verkeerssituatie.

7. Met het behalen van je scooterrijbewijs ligt de wereld aan je voeten

Met een scooterrijbewijs, en natuurlijk een scooter, heb je veel vrijheid. Je hoeft je ouders niet meer te vragen om je ergens naartoe te brengen, bent zo in de stad en voelt je een stuk veiliger in enge donkere straatjes dan wanneer je te voet of met de fiets bent. Maar niet alleen in Nederland ben je een stuk vrijer met je scooter. Wat dacht je van een ritje op de scooter in het buitenland? Bijvoorbeeld tijdens een leuke stedentrip, een ritje langs gezellige strandjes of door authentieke dorpjes. Met de scooter kan het allemaal!

Tags

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button
Close