Reisverzekering Thailand: waar moet je op letten?

Ga je op vakantie naar Thailand? Dan staat de hoofdstad Bangkok of een van de prachtige tempels vast op je planning. Wat je ook gaat doen in Thailand, een goede reisverzekering is voor dit land van belang. Maar waar moet je allemaal op letten als je een reisverzekering afsluit voor Thailand? Je leest het in dit blog.

Kortlopend of doorlopend?

Wil je een kortlopende of doorlopende reisverzekering? Dit is een van de eerste keuzes die je moet maken als je een reisverzekering afsluit. Wanneer je naar Thailand (of een ander land) op vakantie gaat is een doorlopende reisverzekering al voordeliger als je 21 dagen of langer blijft. Blijf je minder lang op vakantie in Thailand? Maar ga je naast deze vakantie 2 à 3 weken per jaar op vakantie? Dan is een doorlopende reisverzekering vaak ook voordeliger.

Welke dekkingen heb ik nodig voor mijn reis naar Thailand?

Welke dekkingen heb ik nodig? Dat is vaak de tweede keuze die gemaakt moet worden voor een reisverzekering in Thailand. Hieronder maken we een onderscheid tussen noodzakelijke dekkingen en dekkingen die worden aanbevolen.

Noodzakelijke dekkingen

  • Wereld

Voor een vakantie naar Thailand is een reisverzekering met werelddekking noodzakelijk. Deze dekking vergoedt eventuele schade als u op reis bent buiten Europa.

Aanbevolen dekkingen

  • Bagage

Maak je een lange reis naar Thailand? Dan heb je waarschijnlijk veel bagage bij je. Met de dekking bagage ben je verzekerd voor schade door diefstal, beschadiging of verlies.

Bekijk kritisch of je de dekking medische kosten nodig hebt. De Nederlandse basiszorgverzekering vergoedt namelijk de kosten voor spoedeisende hulp in het buitenland tot aan de Nederlandse tarieven. Als de kosten hoger zijn, moet je dit dus zelf bijbetalen. Echter liggen de kosten van de zorg in Thailand een stuk lager dan in Nederland. Een aanvulling op deze medische kosten is dus handig, maar niet noodzakelijk.

  • Annulering

Op reis naar een ver land, zoals Thailand, is vaak erg duur. Daarom is het verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten. Deze dekking vergoedt de kosten wanneer je onverwachts toch niet op reis kan of wanneer je jouw reis vroegtijdig moet afbreken.

Let op! Annulering vergoedt alleen de kosten als de reis door specifieke oorzaken niet door kan gaan. Vraag deze voorwaarden na bij je reisverzekeraar.

Wat is verder belangrijk om te weten?

Natuurlijk zijn er nog meer dingen belangrijk om te weten voor een reis naar Thailand. Wij sommen het belangrijkste voor je op:

1. Reisdocumenten

Ga je op reis naar Thailand? Dan heb je een geldig Nederlands paspoort nodig dat nog minimaal zes maanden geldig is na terugkomst vanuit Thailand. Controleer dit goed voordat je vertrekt!

Controleer daarnaast of je een visum nodig hebt of niet. Ga je korter dan 30 dagen naar Thailand? Dan krijg je een gratis visum op het vliegveld in Thailand. Reis je langer dan één maand door Thailand? Vraag dan vooraf een visum aan.   

2. Inentingen

Aanbevolen inentingen door de GGD voor Thailand zijn DTP en Hepatitis A. Bekijk voor meer informatie de website van de GGD.

3. Reisadviezen

Het is natuurlijk belangrijk dat je veilig op reis gaat naar Thailand. Bekijk daarom de website van Het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor het reisadvies. Op deze website vind je alle adviezen met betrekking tot criminaliteit, politieke situatie, terrorisme en onveilige gebieden.

4. Kleding

Houd rekening met het tropische klimaat en de Thaise cultuur. Bij een tempelbezoek moet je bijvoorbeeld je schouders en knieën bedekken. Denk dus goed welke kleding je allemaal nodig hebt voor je reis naar Thailand.

Ben jij onlangs op reis geweest naar Thailand? En heb je tips? Laat deze weten in een reactie.

Tags

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close