Reisverzekering: welke dekkingen heb ik nodig?

Met dit heerlijke weer denken steeds meer Nederlanders aan een vakantie in eigen land. Niet ver weg en toch genieten van de zon. Vaak wordt gedacht dat je voor een vakantie in Nederland geen reisverzekering hoeft af te sluiten. Uit onderzoek blijkt zelfs dat steeds meer mensen onverzekerd op vakantie gaan. Toch is dit niet altijd de slimste manier om op jouw vakantie te besparen. Waar je ook op vakantie bent, je loopt altijd de kans op ongelukken, diefstal of gebeurtenissen waardoor je jouw vakantie moet annuleren. Deze kosten kunnen enorm oplopen. Maar met de juiste dekking ben je in de meeste gevallen gewoon verzekerd en kan je onbezorgd en zelfverzekerd op vakantie gaan.

Welke dekkingen heb ik nodig?

Bij de reisverzekering van Verzekeruzelf.nl heb je standaard een bagagedekking. Is je bagage kwijtgeraakt, gestolen of beschadigd? Dan ben je hiervoor verzekerd. Naast de bagagedekking kan je verschillende aanvullende dekkingen afsluiten, zoals:

Medische kosten:

Met deze aanvullende dekking ben je verzekerd wanneer je naar het ziekenhuis moet tijdens jouw vakantie. Dit lijkt misschien niet altijd belangrijk voor een vakantie in Nederland, toch kan dit erg handig zijn. Heb je bijvoorbeeld nog heel jouw eigen risico open staan bij jouw zorgverzekeraar? Dan kan je de medische kosten tijdens jouw vakantie declareren op jouw reisverzekering. Met de buitenlanddekking van je zorgverzekering moet je eerst je eigen risico betalen, terwijl de reisverzekering van Verzekeruzelf.nl geen eigen risico kent.

Annulering:

Kan je onverwachts niet meer op vakantie en moet je jouw vakantie annuleren? Dan ben je het geld volledig kwijt als je niet verzekerd bent. Sluit je de aanvullende dekking Annulering af? Dan ben je wel gedekt wanneer je niet op reis kan. Je krijgt dan bijvoorbeeld de annuleringskosten terug, je kan je reis kosteloos overboeken en de verhoging van de oorspronkelijke reiskosten worden dan meestal vergoed. Denk je dat er bij jou de kans bestaat dat je jouw reis moet annuleren (met een geldige reden)? Dan is deze dekking misschien verstandig om af te sluiten.

Bijzondere sporten:

Ga je op een sportieve vakantie waar je gevaarlijke sporten gaat beoefenen, zoals bergbeklimmen, bungeejumping of parachutespringen? Dan heb je een verhoogde kans op ongelukken. Bij dit soort gevaarlijke sporten is het risico op ongelukken veel hoger, waardoor jouw zorgverzekering dit vaak niet dekt. Je hebt dan de Bijzondere sporten dekking nodig. Deze dekking vergoedt wél de ziekenhuiskosten als gevolg van gevaarlijke sporten. Zelfs in het geval van blijvende invaliditeit wordt er (tot een max. bedrag van 25.000) vergoed. Ben je van plan om (veel) gevaarlijke sporten te gaan beoefenen tijdens jouw vakanties? Dan is deze dekking misschien geschikt voor jou.

Zelfverzekerd

Natuurlijk is een reisverzekering niet verplicht. Toch is het voor velen verstandig om de juiste reisverzekering af te sluiten, zodat je onbezorgd op vakantie kan gaan. Denk voor het afsluiten goed na over de dekkingen die voor jou en jouw vakanties van toepassing kunnen zijn. Zo weet je zeker dat je voor de juiste dingen verzekerd bent en betaal je niet voor de dekkingen die je niet nodig hebt. Ga je bijvoorbeeld nooit op wintersport? Dan heb je de wintersportdekking natuurlijk niet nodig. Verzeker jezelf van de belangrijkste dekkingen voor jou, zodat je zelfverzekerd van jouw vakantie kan genieten!

In dit blog worden slechts enkele aanvullende dekkingen genoemd. Wil je meer weten? Bekijk dan de reisverzekering van Verzekeruzelf.nl!

 

Tags

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close