Reisverzekering: welke dekkingen heb ik nodig?

Met dit heerlijke weer denken steeds meer Nederlanders aan een vakantie in eigen land. Niet ver weg en toch genieten van de zon. Vaak wordt gedacht dat je voor een vakantie in Nederland geen reisverzekering hoeft af te sluiten. Uit onderzoek blijkt zelfs dat steeds meer mensen onverzekerd op vakantie gaan. Waar je ook op vakantie bent, je hebt altijd kans op ongelukken, diefstal of gebeurtenissen waardoor je jouw vakantie moet annuleren. Deze kosten kunnen enorm oplopen. Maar met de juiste dekking ben je in de meeste gevallen gewoon verzekerd en kan je onbezorgd en zelfverzekerd op vakantie gaan. In dit blog lees je welke dekkingen jij nodig hebt.

Welke dekkingen heb ik nodig?

Bij de reisverzekering van Verzekeruzelf heb je recht op hulpverlening in Europa. Bij een ongeluk of ziekte regelen en vergoeden wij vervoer naar huis, hulp aan uw gezin en repatriëring. Naast hulpverlening kan je verschillende aanvullende dekkingen afsluiten. Welke dekkingen je nodig hebt op jouw vakantie in Nederland of in het buitenland lees je hieronder.

Medische kosten

In Nederland is iedereen verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Met een zorgverzekering ben je verzekerd voor medische kosten in Nederland. In het buitenland kunnen de medische kosten hoger uitvallen dan in Nederland. In deze situatie is medische dekking dus wel verstandig. De medische kosten voor een vakantie in eigen land zijn al geregeld in je zorgverzekering.

Bij een vakantie in Nederland heb je dus geen extra dekking nodig voor medische kosten.

Annulering: Basis of Allrisk

Kan je onverwachts niet meer op vakantie en moet je jouw vakantie annuleren? Dan ben je het geld volledig kwijt als je niet verzekerd bent. Sluit je de aanvullende dekking Annulering af? Dan ben je wel gedekt wanneer je niet op reis kan.

  • Een Basis Annuleringsverzekering vergoedt de kosten die je maakt als je jouw vakantie eerder moet afbreken of helemaal moet annuleren, waarvan de reden in de voorwaarden staat.
  • Een Allrisk Annuleringsverzekering vergoedt ook een deel van de kosten als de reden van annulering niet in de voorwaarden staat.

Bestaat er kans dat je jouw reis moet annuleren (met een geldige reden)? Dan is het verstandig om deze dekking te overwegen.

Bij vakantie in Nederland heb je een extra dekking voor annulering nodig. Het kan namelijk altijd voorkomen dat je onverwachts moet annuleren.

Bagage

Met de dekking bagage ben je verzekerd voor schade door diefstal, beschadiging of verlies van je bagage. Dit geldt ook voor een vakantie in Nederland. De kans op diefstal, beschadiging of verlies van je bagage is in eigen land net zo groot als in het buitenland.

Let op! Heb je een inboedelverzekering met een buitenhuisdekking? Dan kan je er over nadenken om geen reisverzekering of bagage dekking af te sluiten. Met de buitenhuisdekking is je inboedel buiten je huis namelijk tot een bepaald bedrag verzekerd.

Bij een vakantie in Nederland is bagage niet standaard meeverzekerd. Als je jouw bagage wil verzekeren in binnen- en buitenland is de reisverzekering een uitkomst.

Geld

Ben je van plan om contant geld mee te nemen op vakantie? Dan is het verstandig om de aanvullende dekking geld te overwegen bij je reisverzekering. Met deze dekking ben je verzekerd in geval van verlies en diefstal van geld. Hier zit vaak wel een maximum aan. Vraag dit na bij je reisverzekeraar.

Bij een vakantie in Nederland is geld niet standaard meeverzekerd. Wil je jouw geld verzekeren op vakantie in Nederland? Dan is de reisverzekering een uitkomst.

Pechhulp

Ga je op vakantie met de auto, camper, motor of scooter en krijg je te maken met pech? Dan ben je met de dekking pechhulp verzekerd voor pechhulp in Europa.

Let op! Controleer bij jouw verzekeraar of je niet al over deze dekking beschikt in je autoverzekering.

Bij een vakantie in Nederland is de extra dekking pechhulp niet nodig wanneer je al beschikt over pechhulp in Nederland. Bij je autoverzekering kies je om pechhulp binnenland uit te breiden naar buitenland. Controleer dit dus bij jouw verzekeraar!

Rechtsbijstand

Ben je op vakantie en heb je juridische meningsverschillen? Dan wordt je met de dekking rechtsbijstand geholpen met juridisch advies en rechtsbijstand.

Bij een vakantie in Nederland is de extra dekking rechtsbijstand niet nodig als je al beschikt over een rechtsbijstandverzekering.

Zelfverzekerd op vakantie

Natuurlijk is een reisverzekering niet verplicht. Toch is het voor velen verstandig om de juiste reisverzekering af te sluiten, zodat je onbezorgd op vakantie kan gaan. Denk voor het afsluiten goed na over de dekkingen die voor jou en je vakanties van toepassing kunnen zijn. Zo weet je zeker dat je voor de juiste dingen verzekerd bent en betaal je niet voor de dekkingen die je niet nodig hebt. Ga je bijvoorbeeld nooit op wintersport? Dan heb je de wintersportdekking natuurlijk niet nodig. Verzeker jezelf van de belangrijkste dekkingen voor jou, zodat je zelfverzekerd van jouw vakantie kan genieten!

In dit blog worden slechts enkele aanvullende dekkingen genoemd. Wil je meer weten? Bekijk dan de reisverzekering van Verzekeruzelf.

Tags

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close