Kinderen helpen zelfverzekerd te worden samen met JINC

Inmiddels kent iedereen wel iemand die het moeilijk heeft op de arbeidsmarkt, of überhaupt moeite heeft deze markt te betreden. Misschien kan je zelf geen baan vinden, of heb je een vriend, broer, nicht of buurvrouw die er moeite mee heeft. Hoe dan ook. Dat maakt onzeker. Het niet kunnen vinden van een baan is voor velen een moeilijk en confronterend proces. En dan mag je eigenlijk blij zijn als je weet wat je wil. Want met al die mogelijkheden die we tegenwoordig hebben, weten we vaak niet meer wat we moeten kiezen. En dat zorgt voor stress. Om deze onzekerheden al vroeg weg te nemen, of zelfs te voorkomen, is er JINC. En sinds kort zijn wij partner.

Wat is JINC?

JINC is een organisatie die kinderen voorbereidt op de arbeidsmarkt. Hoe ze dat doen? Door mensen uit het bedrijfsleven te betrekken bij hun projecten. Zo helpen ze kinderen kennismaken met verschillende bedrijven en branches. Ook leren ze kinderen vaardigheden, zoals solliciteren en plannen, die later goed van pas kunnen komen. Zoals gezegd richt JINC zich op kinderen. Basisschoolkinderen om precies te zijn. Vanuit Verzekeruzelf.nl besloten Jonne en Laura een handje te helpen. Dat betekent dat zij dit jaar projecten voor JINC verzorgen.

Wat houden de JINC projecten precies in?

Wij hebben twee projecten: een bliksemstage en een workshop plannen.

1. Bij de bliksemstage mag een groep kinderen een dagje met Verzekeruzelf.nl meelopen. Zo kunnen ze zien wat we bij Verzekeruzelf.nl doen en hoe het er bij ons uitziet. Op die manier kunnen ze een beeld vormen van hoe het werken op een kantoor is.

2. Ons tweede project is een workshop plannen: “Plannen doe je zo”. Jonne en Laura geven deze workshop samen op een basisschool. Door middel van een presentatie, voorbeelden en spelletjes, leren de kinderen hoe ze beter kunnen plannen. Denk bijvoorbeeld aan het plannen van een schoolfeest of voor het leren van een proefwerk. Er wordt een gezellige dag van gemaakt, maar met een serieuze ondertoon.

Waarom steunen wij JINC?

“Het kwam eigenlijk toevallig op ons pad en het past perfect bij onze missie: mensen helpen om zelfverzekerd te worden. Daar kan je niet vroeg genoeg mee beginnen”, vertelt Jonne. “JINC zet zich in om kinderen nu al kennis te laten maken met het werkzame leven. Zo weten ze beter wat ze te wachten staat. Daardoor worden er later betere keuzes gemaakt. Bijvoorbeeld bij het kiezen van een opleiding. En dat is de eerste stap tot een zelfverzekerd leven”, vervolgt Laura. “Precies”, zegt Jonne. “We vinden het een goed initiatief, dus partner worden was een logische stap.”

JINC - Plannen doe je zo!

Meer weten over JINC? Ga naar de website.

Tags

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close