Schade tijdens de feestdagen: welke verzekering heb ik nodig?

Het einde van het jaar is in zicht. Sinterklaas is weer vertrokken en de feestdagen komen steeds dichterbij. Gezellige etentjes met vrienden en vele verplichte familiebezoekjes. Maar ook kerstdiners, leuke feestjes, netwerkborrels en oud en nieuw. Voor veel mensen is december de drukste maand van het jaar. Hierdoor vergeten ze aan de extra risico’s te denken. Schade tijdens de feestdagen kun je namelijk niet altijd voorkomen. Geen zorgen! Met de juiste verzekeringen kom jij zelfverzekerd de feestdagen door.

Vergrote kans op schade

Tijdens de donkere dagen versieren we onze huizen met een kerstboom, verlichting of soms met hele kerststallen. Ook gaat de voorraad kaarsen en waxinelichtjes er in de laatste maand van het jaar doorheen. Heel leuk en gezellig allemaal. Maar dit alles brengt ook een aantal risico’s met zich mee. En dan bedoelen we niet het risico dat je knipperende rendier uit je voortuin wegrent. Ben jij je bijvoorbeeld bewust van het verhoogde risico op brandschade?

Brandschade

De meeste branden worden veroorzaakt door onvoorzichtigheid van ons zelf. Bijvoorbeeld door roken, kaarsen en koken. Het is leuk om waxinelichtjes op tafel te zetten als je visite krijgt. Maar het wordt heel wat minder leuk als de gordijnen daardoor vlam vatten. Ook willen we met kerst net even wat anders op tafel zetten dan normaal. En dat vergroot weer het risico dat er brand ontstaat tijdens het koken. Kijk daarom goed na of je een inboedelverzekering hebt, voordat je die gevulde kalkoen in de oven schuift.

De inboedelverzekering

Heb jij een inboedelverzekering afgesloten? Dan wordt schade aan de inboedel in de meeste gevallen vergoed wanneer er brand uitbreekt. Bijvoorbeeld wanneer je tijdens het diner per ongeluk het gasfornuis aan laat staan. En hierdoor jouw keukenapparatuur afbrandt. Of als door de onveilige kerstverlichting niet alleen jouw kerstboom sneuvelt. Je hoeft hiervoor geen extra dekking af te sluiten. De verzekeraar keert in de meeste gevallen bij brandschade uit.

Ongelukjes

In de decembermaand gaan we massaal bij elkaar op visite. En dan kan het voorkomen dat jij rode wijn over de galajurk van je schoonmoeder morst. En wat moet je doen als jouw neefjes bij jou thuis de kerstboom omverrennen? Of als door het enthousiasme van je schoonbroer jouw dure vaas breekt? Gelukkig kun je een verzekering afsluiten voor dit soort ongelukjes: de aansprakelijkheidsverzekering.

De aansprakelijkheidsverzekering

Je bent aansprakelijk als je per ongeluk schade aanricht aan de eigendommen van iemand anders. Gooi jij een glas water over jouw schoonvaders laptop? Dan ben jij voor de schade verantwoordelijk en moet jouw verzekeraar de kosten vergoeden. Het maakt dan niet uit waar je die schade aanricht. Of dat bij jou thuis is, in een restaurant of bij jouw schoonouders. De aansprakelijkheidsverzekering biedt dekking voor alle gezinsleden die vermeld staan op de polis. Dus over het algemeen voor de schades die jij, je partner, kinderen of huisdieren veroorzaken. Maar dit is altijd afhankelijk van de situatie.

Ben jij goed voorbereid op de feestdagen? Laat het mij weten!

Tags

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close