Schadevrije jaren op de bromfietsverzekering: hoe zit dat?

Er is nog wel eens onduidelijkheid over schadevrije jaren in combinatie met een bromfietsverzekering. Bouw je op je bromfietsverzekering schadevrije jaren op? Kun je deze schadevrije jaren overnemen op je autoverzekering? En kan het ook andersom? We leggen je hier graag meer over uit.

Bouw je schadevrije jaren op met je bromfietsverzekering?

Op de meeste bromfietsverzekeringen bouw je schadevrije jaren op. Dit is niet altijd het geval. Kies je voor een brommerverzekering zonder bonus/maluskorting? Dan heeft een schade geen gevolgen voor je schadevrije jaren en premie. Stopt je verzekering? Dan heb je geen schadevrije jaren opgebouwd.

Schadevrije jaren overnemen

Heb je op je bromfietsverzekering schadevrije jaren opgebouwd? Dan kun je deze overnemen op je volgende bromfietsverzekering. Ruil je je bromfiets in voor een auto? Dan kun je bij sommige verzekeraars (een deel van) de jaren meenemen naar je autoverzekering. Om de schadevrije jaren over te kunnen nemen moet de bromfietsverzekering wel zijn beëindigd. Het is niet mogelijk de schadevrije jaren van een lopende verzekering over te nemen op een andere.

Kan het ook andersom?

Ja, andersom kan het sowieso. Wanneer je je auto verkoopt en hier een bromfiets voor in de plaats neemt, dan kunnen de schadevrije jaren van je autoverzekering worden toegepast op de bromfietsverzekering. Zo betaal je een lagere premie en voorkom je dat je schadevrije jaren verlopen. De meeste verzekeraars nemen schadevrije jaren namelijk tot maximaal drie jaar terug in gebruik.

De schadevrije jaren die je opbouwt kunnen op één polis tegelijk worden toegepast. Schaf je zowel een brommer als een auto aan waarvoor je een nieuwe verzekering gaat afsluiten? Dan moet je kiezen op welke verzekering de schadevrije jaren komen. Op de andere verzekering begin je dan opnieuw met het opbouwen van schadevrije jaren.

Tip: koop je zowel een brommer als een auto en twijfel je op welke verzekering je de schadevrije jaren het beste kunt toepassen? Grote kans dat je met hetzelfde aantal schadevrije jaren meer korting krijgt op je autoverzekering dan op je bromfietsverzekering.

Tags

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close