Scheuren in je eigen auto, of die van je pa?

De meeste mensen staan nou niet echt te springen om hun autosleutels af te geven aan iemand die net zijn rijbewijs heeft. Niet heel vreemd wanneer je weet dat autobestuurders in de leeftijd 18 tot 19 jaar vier keer meer kans hebben om schade te rijden dan andere chauffeurs. Jonge bestuurders moeten zich eerst nog even afreageren voordat ze fatsoenlijk leren rijden.Logisch dus dat de verzekeringspremie voor hen hoger ligt als ze hun eigen auto verzekeren.

Verzekeraars weten het niet

Dat neemt niet weg dat de prijsverschillen tussen WA-verzekeringen voor jongeren enorm zijn, zo meldde Verzekeringssite.nl gisteren. De premies verschillen van 40 euro tot 168 euro per maand. Bij Verzekeruzelf.nl zou een jongere van 19 overigens uitkomen op een premie van ongeveer 50 euro (Op basis van bijvoorbeeld een Peugeot 205 van 1999 en postcode in Den Bosch), maar dit terzijde. De reden dat de premies zo van elkaar verschillen, is dat veel verzekeraars het gewoon niet weten. Sommige verzekeraars, die met diepe zakken, houden een lage premie aan om hiermee markt te kopen. Zij kunnen dit makkelijk opvangen

Op naam van je vader

Als jongere kun je deze relatief hoge premies ontlopen door je auto op naam van je vader te zetten, maar dit is streng verboden. Als deze fraude aan het licht komt, ben je nog veel verder van huis. Wat ook gebeurt, is dat jongeren in de auto van hun ouders rijden. Met als gevolg dat hun ouders meer schade hebben. Daarom berekent Verzekeruzelf.nl 10% meer premie voor de autoverzekering aan bestuurders met kinderen tot 24 jaar oud die in hun auto rijden. Iets wat begin dit jaar tot lichte ophef leidde. Dan nog is de premie met ongeveer 11,50 euro per maand veel lager dan wanneer de jongere zijn eigen auto zou hebben en die zou verzekeren. Je zou als jongere dus het beste af en toe in de auto van je pa kunnen rijden. Als je wat ouder bent en een betere chauffeur bent, kun je dan je eigen auto kopen en tegen een aanvaardbaar tarief verzekeren.

Tags

Frank | Verzekeruzelf

Zet de koers uit.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close