Schoonheidssalon aan huis beginnen: 8 handige tips

Vind jij het heerlijk om andere mensen in de watten te leggen? En droom jij er stiekem van om jouw eigen schoonheidssalon aan huis te beginnen? Dan helpen wij jou graag op weg. Er komt namelijk veel kijken bij het beginnen van je eigen schoonheidssalon. Wat moet je regelen? Hoe krijg je jouw eerste klanten? Welke verzekeringen heb je nodig?

8 Tips voor het starten van jouw schoonheidssalon aan huis

Met onze handige tips kun jij binnenkort jouw eigen schoonheidssalon aan huis beginnen.

 • Volg een opleiding of cursus tot schoonheidsspecialist

  Voordat je een eigen zaak begint, heb je kennis en praktijkervaring nodig. De meeste opleidingen tot schoonheidsspecialist worden gegeven op mbo niveau. Deze duren vaak 2 tot 3 jaar. Je kunt ook een cursus volgen die 7 of 8 maanden duurt. Na het behalen van een opleiding of cursus, kun je jezelf specialiseren. Bijvoorbeeld in acne behandelingen, Shiatsu massages, huidverbeterende massages en nog veel meer.

 • Vraag toestemming aan de gemeente

  Je mag niet zomaar een schoonheidssalon vanuit huis beginnen. Hiervoor heb je toestemming nodig van de gemeente. Belangrijk is dat de schoonheidssalon past binnen het bestemmingsplan. Deze verschilt per gemeente, net als de aanvraagprocedure. Neem daarom altijd contact op met jouw gemeente over de mogelijkheden voor jouw schoonheidssalon aan huis.

 • Schrijf je in bij de Kamer van Koophandel

  Als ondernemer moet je je ook inschrijven bij de Kamer van Koophandel (KvK). Hiervoor kun je gemakkelijk online een formulier invullen en vervolgens een afspraak maken bij de KvK in jouw regio.

 • Zorg voor de juiste verzekeringen

  Voordat je je eigen zaak begint, is het belangrijk om goed verzekerd te zijn. Gelukkig zijn er speciale verzekeringen voor schoonheidsspecialisten. Hiermee ben je verzekerd voor de veel voorkomende risico’s binnen deze branche.

 • Richt de schoonheidssalon creatief in

  Na het afsluiten van een goede verzekering ben je klaar om je schoonheidssalon in te richten. Waarschijnlijk heb je al een ruimte in huis op het oog en kun je beginnen met de verbouwing. Bekijk foto’s van al bestaande salons op het internet en doe zo inspiratie op. Zorg voor een ontspannen sfeer, een rustgevende kleur op de muur en wat geurstokjes, kaarsen en een schilderij.

 • Nodig familie en vrienden uit en gebruik kortingsbonnen

  Is de salon helemaal klaar voor gebruik? Dan is het tijd om je eerste klanten te verwelkomen. Nodig als eerste vrienden en familie uit zodat je kunt wennen aan het ontvangen van klanten. Geef ze vooral ook kortingsbonnen mee. Zo kunnen zij deze weer aan hun vrienden uitdelen. Op deze manier groeit je klantenkring en zijn meer mensen op de hoogte van jouw nieuwe salon.

 • Maak reclame voor je schoonheidssalon

  Begin een website of start een Facebookpagina. Nodig vrienden, familie en kennissen uit om je pagina te delen. Maak bijvoorbeeld gebruik van een welkomstactie waarbij je korting geeft aan de eerste 10 klanten. Je kunt ook vragen of mensen een recensie willen achterlaten na hun eerste bezoek. Zo kunnen bezoekers lezen hoe jouw schoonheidssalon bevalt.

 • Blijf vernieuwend en geniet van je werk

  Om nieuwe klanten te krijgen en te houden, is het belangrijk dat je plezier hebt in je werk. Dit straal je dan ook uit naar klanten. Zorg ervoor dat klanten zich welkom voelen, en echt kunnen ontspannen in jouw salon. Geef ze eventueel iets extra’s waardoor ze graag terugkomen. Bijvoorbeeld een kaartje met een inspirerende quote. Ben uniek en probeer jezelf en de salon te blijven vernieuwen door gebruik te maken van nieuwe kortingsacties, nieuwe massages of leuke extraatjes.

Heb jij een schoonheidssalon aan huis en/of heb je tips? Ik hoor het graag!

P.s.: Wil je weten welke risico’s een schoonheidssalon aan huis heeft? Doe de Risicoscan en krijg inzicht in de zakelijke risico’s.

Tags

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close