Sinkholeverzekering: gat in de markt?

Stel je voor: je rijdt rustig naar je werk, vrienden of de supermarkt en opeens zakt de grond onder jouw auto vandaan. Letterlijk. Dat is precies wat gister in het Brabantse Sint Oedenrode gebeurde. Nietsvermoedend reed de vrouw in haar auto tot ze plotseling in een sinkhole terecht kwam. En dat is niet geheel uitzonderlijk. De laatste jaren zijn meerdere ongelukken veroorzaakt door een sinkhole.

Hoe ontstaat een sinkhole

Een sinkhole ontstaat natuurlijk niet zomaar. In de meeste gevallen wordt het veroorzaakt door hevige regenval, maar denk ook aan een tuinslang die dagenlang openstaat of een gesprongen waterleiding. Daardoor wordt de grond zo zwaar, dat er een groot gat ontstaat. Soms wel van een paar meter. Het gaat hier uiteraard om situaties die niet dagelijks voorkomen. Toch kan het voor flinke schade zorgen! En wie betaalt dat dan?

Wie vergoedt schade aan je auto?

Behoor jij tot die unieke bestuurders die met de auto in een sinkhole terecht komen? Dan weet je waarschijnlijk niet op wie je de schade kunt verhalen. Daarom zochten wij dit voor je uit. Helaas is het niet altijd duidelijk wie er aansprakelijk is voor de schade. Dat betekent dat je in die gevallen zelf met de kosten blijft zitten. Je moet de schade dan zelf claimen op je autoverzekering. Met een WA- of Beperkt Casco dekking is schade aan je eigen auto niet verzekerd. Je hebt dus minimaal een Volledig Casco dekking (allrisk) nodig, zodat de schade wordt vergoed.

Is een sinkholeverzekering dan toch een gat in de markt? 😉

Tags

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close