Smart home: wat is het en wat betekent het voor de bouwsector?

Werk jij in de bouw? Dan heb je de term ‘Smart Home’ misschien al eens voorbij horen komen. Een smart home is een huis met slimme apparaten. De vraag naar deze apparaten wordt steeds groter, en dat is niet voor niets. Door het gebruik van Smart Home apparaten bespaar je namelijk een hele hoop tijd en energie, in en rondom een woning. Maar welke apparaten zijn er?

Smart home: opkomst van de slimme apparaten

Mensen hebben steeds minder tijd. De drukte van het dagelijks leven slokt alle aandacht op. Daarom wordt er steeds meer voor automatisering gekozen. Ook de bouwsector merkt dit. De vraag naar ‘slimme apparaten’ in woningen neemt toe. Deze apparaten kun je via een app bedienen op je smartphone of tablet. Er komen er steeds meer beschikbaar. Werk jij als bouwvakker, aannemer of bedrijfsleider voor een bouwbedrijf? Dan is het handig om meer te weten over deze apparaten. Zo kun je jouw klanten goed informeren over de voordelen van een slimme woning.

Welke soorten Smart Home apparaten zijn er?

Er zijn inmiddels tientallen slimme apparaten op de markt. Deze zorgen over het algemeen voor gemak, veiligheid en/of energiebesparing. Wij hebben 4 van de meest gebruikte Smart Home apparaten voor jou op een rijtje gezet. Zo kun jij, samen met jouw klanten, kijken wat het beste in en rond hun woning past:

Slim alarmsysteem: ben inbrekers te slim af

Een normaal alarmsysteem gaat af wanneer een inbreker een woning betreedt. Een slim alarmsysteem doet net wat meer. Deze kun je bedienen via een app op je smartphone of tablet. Je kunt het alarm in- en uitschakelen waar en wanneer je maar wilt. Vaak kun je via de app ook camerabeelden bekijken. Gaat het alarm af? Dan krijg je een melding op je telefoon. Zo kun je je woning overal in de gaten houden en op tijd de politie inschakelen.

Slimme thermostaat: laat jou zien hoe je energie kunt besparen

We willen natuurlijk allemaal geld besparen op onze energierekening. Jouw klanten waarschijnlijk ook. Een slimme thermostaat is dan vaak een verstandige keuze. Zo’n thermostaat is via een app en op afstand te bedienen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de verwarming aan te zetten zodra je van het werk naar huis rijdt. Bij thuiskomst is het dan lekker warm. Daarnaast bespaart een slimme thermostaat veel energie. Deze houdt namelijk het energieverbruik in de woning bij, waardoor je klanten kunnen zien hoeveel energie zij besparen.

Robotstofzuiger: een schone vloer zodra je thuiskomt

Waarschijnlijk heb je al eens een robotstofzuiger gezien. Deze stofzuigers bedienen zichzelf. Je kunt ze besturen door een bepaalde tijd in te stellen. Zo begint de stofzuiger bijvoorbeeld elke dag om 5 uur te stofzuigen, zelfs als er nog niemand thuis is. De robot heeft geen stekker en kan opgeladen worden via een speciale oplaadbak. Doordat de stofzuiger klein is en scherp kan draaien, maakt hij alle hoekjes van een woning schoon. Dat is nog eens fijn thuiskomen!

Smart home tuinsproeiers: weten precies hoeveel water een gazon nodig heeft

Soms kan het moeilijk zijn om in te schatten hoeveel water een tuin nodig heeft. Veel mensen beginnen op een droge dag fanatiek met sproeien. Vaak duurt dit lang en stoppen ze er te vlug mee. De slimme tuinsproeier kan dan een oplossing zijn. De sproeiers weten precies hoeveel water een tuin nodig heeft en gaan automatisch aan en uit. Op een regenachtige dag sproeien ze niets, op een warme zomerdag geven ze ’s avonds verfrissing aan de tuin. De sproeiers werken zelfs als er niemand thuis is. Zo staat een tuin er het hele jaar door mooi bij.

Door steeds meer te leren over deze Smart Home apparaten kun jij als bouwspecialist jouw klanten zelfverzekerd adviseren. Heb jij al slim apparaat geïnstalleerd? Of heb jij er een in jouw woning? Laat ons dan weten wat jij ervan vindt door een berichtje achter te laten!

Tags

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close