Steeds meer motors verkocht in Nederland

Niets is zo heerlijk als op de motor door de Nederlandse polders rijden, genietend van het lentezonnetje. Veel Nederlanders denken er ook zo over en zijn ‘besmet’ met het motorvirus. Uit onderzoek van BOVAG, RAI Vereniging en RDC blijkt namelijk dat er steeds meer motors verkocht worden in Nederland.

Verkoop motors stijgt in binnenland en buitenland

In de eerste drie maanden van 2016 zijn er maar liefst 3.511 motoren verkocht in Nederland. Dat is 12.4% meer dan in dezelfde periode vorig jaar, blijkt uit het onderzoek. In landen zoals Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk zijn niet alleen meer motorfietsen verkocht, ook de verkoop van bromfietsen is gestegen. In Duitsland zijn er echter minder motors verkocht, daar is de verkoop met 4.7% gedaald.

De populairste motors

Het blijkt dat motoren van Yamaha de absolute favoriet in Nederland zijn. In totaal zijn er 529 Yamaha motors verkocht. BMW, normaal gesproken de koploper, loopt hiermee de eerste plaats mis. Het Duitse bedrijf heeft tot nu toe 512 motorfietsen in Nederland verkocht.

Verwachte verkoopcijfers voor dit jaar

Volgens de onderzoekers van BOVAG, RAI Vereniging en RDC worden er dit jaar zo’n 12.500 motoren verkocht. Dat zijn er 1.200 meer dan vorig jaar. Toch is de verkoop van motorfietsen nog niet zo hoog als voor de crisis. In 2007 zijn er maar liefst 17.000 motors verkocht.

Ben jij ook in het bezit van een motor? Met onze motorverzekering ga jij met een goed gevoel de weg op. Zelfs jouw kleding en helm zijn nu gratis tot € 750 meeverzekerd. 

Bron: nu.nl, nieuwsmotor.nl

Tags

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close