Steeds meer (oudere) motorrijders in Nederland

Ben jij in het bezit van een motor? Of is het jouw lang gekoesterde droom een motor te bezitten? Uit onderzoek blijkt dat je niet de enige bent! In het afgelopen jaar zijn er 11.345 nieuwe motorfietsen gekocht. Dat is bijna 10% meer dan in 2014. Ook de MOTORbeurs in Utrecht merkt dat er steeds meer motorliefhebbers zijn. Dit jaar werd het evenement door maar liefst 100.000 bezoekers bezocht.

Helft van alle motorrijders is 50+’er

Uit onderzoek van de MOTORbeurs blijkt dat er in verhouding weinig jongeren en veel ouderen motorrijden. De cijfers:

< 25 jaar: 3,3% van de motorrijders
25 – 40 jaar: 22,2% van de motorrijders
40 – 50 jaar: 26% van de motorrijders
> 50 jaar: 48,5% van de motorrijders

De trends in de motorwereld

Wat is jouw favoriete motor? Uit een bezoekersenquête van de MOTORbeurs Utrecht blijkt dat de (super)sportmotor favoriet is. Op de tweede plek staat de tourmotor, en op derde plek staan de allroad/offroad- en streetmotor. De klassiek uitziende retromotor is de nieuwste trend. “Die voldoet namelijk sinds dit jaar volledig aan de nieuwste zeer strenge emissie-eisen, waarmee motorfietsen en motorscooters veel zuiniger, stiller en schoner zijn geworden,” zegt Gemma Warmerdam, secretaris van de afdeling Gemotoriseerde Tweewielers van RAI Vereniging.

Zero-emission motoren

Op de MOTORbeurs werd veel aandacht besteed aan zero-emission motoren. Zo kon je een proefit maken op een elektrisch aangestuurde motor. Rijden op een BMW Motorrad, Volta of een Zero was dan ook een droom die uitkwam voor vele motorliefhebbers. Tijdens de MOTORbeurs stonden niet alleen zero-emission motoren centraal. Om files en parkeerproblemen te vermijden, werd ook aandacht besteed aan betaalbare en gebruiksvriendelijke motoren.

Bron: nieuwsmotor.nl

Tags

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close