Geef inbrekers geen kans deze zomer

Mensen gaan weer meer van huis en daarmee neemt de kans op een inbraak toe. Kun je inbraak eigenlijk voorkomen? En wat moet je dan precies doen? Wij zetten twee succesvolle maatregelen voor je op een rij.

WhatsApp-buurtwacht tegen inbraak

Tijdens de vakanties wordt er nog steeds ingebroken. Natuurlijk is het vervelend als je na een fijne vakantie thuiskomt en merkt dat je voordeur wagenwijd openstaat. Gelukkig kunnen de buren die thuisblijven een oogje in het zeil houden! De oplossing: een WhatsApp-buurtwacht. Hoe het werkt?

  1. Wie iets verdachts in zijn of haar buurt ziet, belt eerst 112.
  2. Diegene stuurt een beschrijving van de verdachte situatie aan de WhatsApp-groep.
  3. De andere inwoners in de groep reageren op het bericht.
  4. Alle berichten worden doorgezet naar de politie.

Het aantal woninginbraken in 2012 was 92.000 en daalde naar 39.500 in 2019. Ook is er een forse daling doordat iedereen thuis werkte vanwege corona. Maar elke woninginbraak er nog steeds één te veel.

Politiekeurmerk Veilig Wonen

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) is een certificaat dat je ontvangt wanneer je woning voldoet aan een aantal eisen voor onder andere inbraakpreventie. Bijvoorbeeld goedgekeurd hang-en-sluitwerk op alle ramen en deuren en buitenverlichting. Voor meer informatie en advies kun je terecht bij een PKVW-erkend bedrijf. Heeft jouw woning een PKVW? Dan is de kans op inbraak nog steeds 30% minder! Door goede beveiliging heeft de inbreker veel langer de tijd nodig om de woning binnen te dringen. De PKVW-raamsticker schrikt hem ook af.

Woonverzekering afsluiten

Ben jij op zoek naar een opstalverzekering en/of inboedelverzekering? En heeft jouw woning het Politiekeurmerk Veilig Wonen? Dan betaal je bij de meeste verzekeraars minder premie. Meer informatie kun je opvragen bij jouw verzekeraar.

Tags

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close