Steeds minder woninginbraak in Nederland

Goed nieuws! Het aantal woninginbraken in Nederland blijft afnemen. In 2014 werd 19% minder ingebroken dan in 2013. En dat is ook te zien in het aantal schadeclaims bij verzekeraars. De meeste inbraken gebeuren nog steeds in Noord-Brabant en Limburg. Maar kun je inbraak eigenlijk voorkomen? En wat moet je dan precies doen? Wij zetten twee succesvolle maatregelen voor je op een rij.

WhatsApp-buurtwacht tegen inbraak

Tijdens de feestdagen wordt er nog steeds het meest ingebroken. Natuurlijk is het vervelend als je na een heerlijk kerstdiner thuiskomt en merkt dat je voordeur wagenwijd openstaat. Gelukkig kunnen de buren die thuisblijven een oogje in het zeil houden! De oplossing: een WhatsApp-buurtwacht. Hoe het werkt?

  1. Wie iets verdachts in zijn of haar buurt ziet, belt eerst 112.
  2. Diegene stuurt een beschrijving van de verdachte situatie aan de WhatsApp-groep.
  3. De andere inwoners in de groep reageren op het bericht.
  4. Alle berichten worden doorgezet naar de politie.

In Tilburg is het aantal inbraken van 60% naar 30% per maand gedaald in 35 buurten waar sinds kort een WhatsApp-buurtwacht actief is. En dat is mooi! Want Tilburg is op dit moment de stad waar het meest wordt ingebroken.

Politiekeurmerk Veilig Wonen

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) is een certificaat dat je ontvangt wanneer je woning voldoet aan een aantal eisen voor onder andere inbraakpreventie. Bijvoorbeeld goedgekeurd hang-en-sluitwerk op alle ramen en deuren en buitenverlichting. Voor meer informatie en advies kun je terecht bij een PKVW-erkend bedrijf. Heeft jouw woning een PKVW? Dan is de kans op inbraak nog steeds 30% minder! Door goede beveiliging heeft de inbreker veel langer de tijd nodig om de woning binnen te dringen. De PKVW-raamsticker schrikt hem ook af.

Woonverzekering afsluiten

Ben jij op zoek naar een opstalverzekering en/of inboedelverzekering? En heeft jouw woning het Politiekeurmerk Veilig Wonen? Dan betaal je bij de meeste verzekeraars minder premie. Meer informatie kun je opvragen bij jouw verzekeraar.

Tags

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close