Verhuisonderzoek: 50% heeft last van verhuisstress!*

Vrijwel iedereen heeft het wel eens meegemaakt: een verhuizing. Vaak komt er bij een verhuizing meer kijken dan je van te voren verwacht. Uit ons verhuisonderzoek blijkt dan ook dat 50% last heeft van verhuisstress.* Benieuwd wat de grootste stressfactoren zijn? En wil je tips voor een zorgeloze verhuizing? Lees dan snel verder!

Vermoeidheid door de verhuizing stressfactor nummer 1

Er zijn verschillende redenen waardoor iemand stress krijgt door een verhuizing. Met stip op 1 staat Vermoeidheid door de verhuizing. Ruim 55% geeft aan dat dit een stressfactor was tijdens zijn of haar verhuizing. Ook Omzetten van contracten en abonnementen (41,8%) en Geen overzicht tijdens de verhuizing (35,8%) worden vaak genoemd.

Download onze verhuischecklist via de verhuispagina en verminder stress tijdens je verhuizing!

De top vijf meest gemaakte verhuisfouten

Tijdens een verhuizing kunnen veel dingen misgaan. Wij vroegen onze klanten naar de meest gemaakte verhuisfouten. De volgende vijf verhuisfouten werden het vaakst genoemd:  

  1. De hoeveelheid werk verkeerd inschatten (52,5%)
  2. Niet goed labelen van spullen (43,2%)
  3. Te laat starten met inpakken (39,6%)
  4. Geen (of niet genoeg) hulp inschakelen (26,6%)
  5. Verhuisdozen niet goed inpakken (22,3%)

Ook is het belangrijk goed de ruimtes na te meten voordat je start met verhuizen. Zo voorkom je dat je spullen niet binnenkrijgt of dat deze niet passen op de plek waar je het in gedachten had.

“Onze heerlijke bank kon met geen mogelijkheid naar binnen. Die hebben we moeten verkopen!”

Ga voor een stressvrije, zorgeloze verhuizing

“Een stressvrije verhuizing bestaat niet; er moet immer gewerkt worden. Minder last van stress kan wel!”

Ga je binnenkort verhuizen? Volgens sommigen is een stressvrije verhuizing onmogelijk. Wel kun je stress verminderen door je goed voor te bereiden op je verhuizing. Wij zetten daarom de vijf meest genoemde verhuistips voor je op rij.

Tip 1. Planning, planning, planning

“Zet op papier wat je per dag wilt doen en laat dit door een vriend op haalbaarheid controleren.”

Een goede planning is een veelgenoemde tip als het gaat om een stressvrije verhuizing. Schrijf alles op wat je te binnen schiet en maak hier een weekplanning van. Streep iedere taak die je gedaan hebt van je lijstje af. Zo bewaar je het overzicht tijdens je verhuizing!

Tip 2. Gebruik verhuisdozen en label deze

“Ik had kleding in vuilniszakken ingepakt, deze vuilniszakken zijn verwisseld met de echte vuilniszakken. Hierdoor ben ik een flinke hoeveelheid kleding en ook mijn trouwjurk kwijtgeraakt.”

Bij verhuizen met vuilniszakken komt het nog weleens voor dat deze verwisseld worden. Heel erg balen natuurlijk! Gebruik daarom verhuisdozen en label deze met de ruimte waarin deze geplaatst moeten worden. Nog een tip: pak per plank of kast één verhuisdoos in. Zo kun je alles ook weer makkelijk uitpakken!

Tip 3. Kies de juiste dag en zorg voor voldoende hulp

“Ik plande mijn verhuizing op Koninginnedag. Dan wil dus echt niemand helpen…”

We vinden het vaak moeilijk om anderen om hulp te vragen. Vaak zijn er echter genoeg mensen uit je omgeving die je graag helpen! Kies alleen wel de juiste dag uit; in de bouwvak zijn er veel op vakantie en op feestdagen zijn er vaak al andere plannen!

Tip 4. Neem zo min mogelijk spullen mee

“Ruim je huis eerst goed op en doe spullen weg die je in het nieuwe huis ook naar zolder verplaatst. Zo hoef je minder te verhuizen.”

Tijdens een verhuizing kom je alle oude spullen tegen. Perfecte timing om deze spullen eens goed uit te zoeken, voordat je ze naar je nieuwe adres verhuist. Zitten er spullen bij die je al jaren niet gebruikt hebt? Overweeg dan deze spullen te verkopen of breng ze naar de kringloopwinkel.

Tip 5. Verhuis in de juiste volgorde

“Pak onbelangrijke spullen eerst in. Demonteer zoveel mogelijk en zorg dat gedemonteerde zaken bij elkaar blijven. Let ook op alle schroefjes!”

Je koffiezetapparaat als eerste inpakken is natuurlijk niet slim; tijdens het verhuizen lust je vast nog een kopje koffie. Verhuis daarom in de juiste volgorde. Pak onbelangrijke spullen eerst in. Begin met het verhuizen van alle kasten en zet deze in je nieuwe huis meteen in elkaar. Zo kun je de spullen direct vanuit de verhuisdoos weer terug in de kast leggen!

Heb jij nog verhuistips? Laat het ons weten in een reactie!

*Onderzoek “Verhuisstress voorkomen”, Verzekeruzelf, januari 2019.

Tags

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close