Tijd besparen in het huishouden met deze slimme apparaten

Stofzuigen, dweilen, de afwas doen en boodschappen halen: er kruipt een hoop tijd in onze alledaagse huishoudelijke taken. Volgens een steekproef verliezen we gemiddeld zo’n 18 uur per week aan het uitvoeren van huishoudelijke taken. Dat is 936 uur per jaar, wat neerkomt op 39 dagen. Stel je eens voor wat je daarmee allemaal zou kunnen doen. Gelukkig valt er nog een hele hoop tijd te besparen. Een manier om dat te doen is door het inzetten van slimme apparaten die je een handje helpen.

Steeds meer slimme apparaten op de markt

We houden steeds minder tijd over om het huishouden te doen en leggen onze prioriteiten liever ergens anders. Een extra etentje, rondje met de hond of familiebezoek is dan ook veel leuker en zinvoller dan het doen van de afwas. Onderzoekers vinden daarom steeds meer slimme apparaten uit om het huishouden te automatiseren.

De robotstofzuiger doet al het zware werk…

Gemiddeld verliezen we zo’n 30 minuten per dag aan stofzuigen. Vooral mensen met huisdieren of kleine kinderen verliezen dagelijks veel tijd aan deze klus. Een robotstofzuiger kan dit (voor een groot deel) van je overnemen. De meeste robotstofzuigers zijn via een app of knopje aan te zetten, waarna de stofzuiger zijn werk doet en het hele huis rondgaat. Deze slimme apparaten maken alle type vloeren en tapijt schoon en laden zichzelf automatisch op in hun basisstation wanneer de batterij leeg is. Omdat robotstofzuigers langs bijvoorbeeld plinten en bloempotten afgaan, kan het zijn dat je zelf alleen de randen nog even langs moet gaan. Maar hé, met de grote oppervlakten bespaar je al snel zo’n 20 minuten per dag, wat neerkomt op ruim 5 dagen per jaar. Boek dus maar vast een extra weekendje weg met de kids!

En de dweilrobot zorgt voor een mooi resultaat

Na het stofzuigen is het verleidelijk om ook nog snel even te dweilen, waarmee je nog zo’n 15 minuten per keer kwijt bent. Een robotdweil is daarom al snel de beste collega van jouw robotstofzuiger. Net als de robotstofzuiger is dit slimme apparaat via een app te besturen. Hoewel er prijzige versies zijn, komen er tegenwoordig ook steeds meer voordelige dweilrobots op de markt.
tijd besparen in het huishouden

Tijd besparen in het huishouden met Smart Home apps

Ben je druk op het werk en heb je geen tijd gehad om ’s-ochtends de vaatwasser of wasmachine aan te zetten? Dan is de Home Connect app of een variant daarvan misschien wel iets voor jou. Met de app kun je jouw wasmachine en vaatwasser op afstand bedienen. Stop de was er ’s-ochtends of de avond ervoor in en kies voordat je naar huis gaat op welk programma er schoongemaakt mag worden. Zo is alles fris en schoon zodra jij thuis aankomt. De app werkt op verschillende modellen van Bosch een Siemens.

De berg was kan zelfs gestreken en opgevouwen worden

Wil je echt veel tijd besparen in het huishouden? Dan kan de Foldimate een goede aanwinst zijn. Nadat je wasmachine via de Home Connect app zijn programma heeft gedraaid, kun je de was in de Foldimate stoppen. Dit bijna futuristische apparaat strijkt en stoomt de was en vouwt het daarna netjes voor je op. Het apparaat is vanaf 2019 verkrijgbaar. Je moet er wel wat voor over hebben; hij gaat zo’n €1000 kosten. Maar goed, wij vinden dit dan ook wel één van de vervelendste en meest tijdrovende huishoudklussen.

Ramen lappen is verleden tijd

De ramen streeploos lappen kost veel tijd en is een klus die bijna elke maand terugkomt. De robot ruitenreiniger komt hier ‘to the rescue’. De nieuwste ruitenreinigers werken zonder kabels en zijn eenvoudig op het raam te ‘plakken’. Hierna begint het apparaat de ramen te wassen. Kun jij ondertussen je mails lezen, Netflixen of de voorgeprogrammeerde vaatwasser uitruimen. Is de robot ruitenreiniger klaar met een raam? Dan plak je hem gewoon op de volgende en doet hij zijn werk weer.

Heb jij al een slim huishoudapparaat in huis? Laat ons dan weten wat jij automatiseert in het huishouden en hoeveel tijd je ermee bespaart. Nog een laatste tip: zorg ervoor dat al je robot huishoudcollega’s goed verzekerd zijn tegen waterschade, brandschade, vallen of stoten met een inboedelverzekering

Gerelateerde berichten

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close