Tijd voor de herfst! Zijn jouw huis en tuin al herfstklaar?

Hoewel we nog genieten van een heerlijk zonnetje, is het weer bijna tijd voor de herfst! Dat betekent dat het slim is om je huis en tuin herfstklaar te maken. In dit blog geven wij vijf simpele tips. Zo ga je zonder zorgen het koude weer tegemoet!

Tip 1. Start met de buitenkant van het huis

Richting de herfst wordt het weer wat vochtiger en is het dus lastiger om de buitenkant van je huis aan te pakken. Wil je de kozijnen nog schilderen of de gevel voegen? Dan is nu je kans! Met schilderde kozijnen en een opgeknapte gevel is jouw woning klaar voor de herfst én winter.

Tip 2. Je tuin snoeien en de laatste keer het gras maaien

Na een warme zomerperiode is tijd om je tuin te snoeien. Controleer altijd eerst goed welke struik je wanneer mag snoeien. Zo kan je er weer een jaar tegenaan!

In de zomer is het maaien van het gras erg belangrijk. In de winter is het echter verstandig om dit niet te doen. Zo voorkom je dat je kale plekken in het gras krijgt. Maai daarom in oktober je gras voor het laatst en kom er de hele winter niet meer aan.

Tip 3. Kies voor goede gordijnen

Veel warmte ontsnapt door de ramen in huis. Daarom is investeren in goede gordijnen op den duur ook nog goed voor de portemonnee. Wat dikkere gordijnen houden ’s nachts de warmte binnen. Minder stoken dus! En helemaal leuk; kies meteen voor een leuk (herfst)kleurtje. Zo fleur je meteen je interieur op!

Tip 4. Laat de cv-ketel nakijken

Eens per jaar is het slim om je cv-ketel te controleren. Je wilt natuurlijk niet dat je in de herfst en winter in de kou komt te staan. Het is echter niet alleen daarom verstandig om hem te controleren. Ook voor de veiligheid is dit van groot belang. Denk aan koolmonoxide die vrijkomt of brandgevaar. Daar moet je natuurlijk niet aan denken!

Tip! Een goede rookmelder is nooit een overbodige aankoop.

Tip 5. Het plaid mag weer terug op de bank

Niets heerlijker dan in de kou onder een dekentje kruipen op de bank. Met de komst van de herfst is het tijd om weer een kleedje op de bank te leggen. Laat je het plaid in het zicht liggen? Kies dan voor een mooie kleur of print die past bij de rest van je interieur!

Zo, jij bent weer helemaal klaar voor de herfst! Heb jij nog tips om je huis en tuin herfstklaar te maken? Laat het ons weten in een reactie.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close