Vier tips om jouw auto met keyless entry extra te beveiligen

Je hebt het vast gehoord in het nieuws: auto’s met een keyless entry systeem hebben meer kans op inbraak. Door het signaal van de sleutel te lezen en verlengen, kan de auto zonder sleutel geopend worden. Bij auto’s met start/stop-systeem is het zelfs mogelijk om de auto te starten en weg te rijden! Benieuwd wat je kan doen om je auto extra te beveiligen? Wij geven tips!

Wat is keyless entry?

Keyless entry wordt vaak gezien als een luxe optie wanneer je een auto koopt. Echter schuilen hier helaas ook gevaren achter. Met keyless entry is het mogelijk de auto te openen, sluiten en starten zonder dat je daarvoor de autosleutel nodig hebt. Komt de sleutel in de buurt van de auto? Dan ontgrendelt de auto automatisch of gaat de auto open door de handgreep aan te raken.

Het gevaar van keyless entry

De auto ontgrendelt door het signaal dat de sleutel afgeeft. Door middel van twee kastjes kunnen dieven het signaal van je autosleutel lezen en verlengen. De één gaat in de buurt van de sleutel staan, bijvoorbeeld voor de voordeur, de ander juist in de buurt van de auto. Door het signaal te verlengen kan de auto geopend worden. Met dit soort inbraken is er geen schade aan de auto. Dit kan gevolgen hebben voor de verzekering.

Hoe zorg je ervoor dat je auto toch veilig staat?

Natuurlijk is het verstandig te overwegen bij de aankoop van een auto of keyless entry noodzakelijk is. Een type met een fysieke sleutel is veiliger dan een auto met keyless entry.

Heb je al een auto met keyless entry? Dan zijn er verschillende mogelijkheden om je auto beter te beschermen tegen dit soort inbraken. Wij zetten vier tips voor je op rij.

1. Berg je sleutel goed op

Het is verstandig om je autosleutel goed op te bergen. Leg deze bijvoorbeeld niet in de buurt van de voordeur. Het signaal van de sleutel reikt tot maximaal zes meter. Binnen deze zes meter kunnen criminelen het signaal opvangen.

2. Sleuteltasje met metaal(folie) of een metalen sleutelbakje

Een sleuteltasje met metaal(folie) of metalen (sleutel)bakje creëert een “kooi van Faraday”. Een wat? Kooi van Faraday dus. Koop hiervoor een sleuteltasje of sleutelbakje met metaalfolie of van metaal. Metaal(folie) zorgt ervoor dat het signaal van de autosleutel geblokkeerd wordt. Dit werkt eventueel ook met aluminiumfolie.

3. Laat het keyless entry systeem blokkeren

Zitten er ook nog knopjes op je sleutel om je auto te openen of sluiten? Dan is het soms ook mogelijk om het keyless entry systeem te laten blokkeren. Ga hiervoor naar je dealer en vraag om advies.

4. Zorg dat je goed verzekerd bent

Informeer bij je verzekeraar of je goed verzekerd bent wanneer er iets met je auto gebeurd, ook bij diefstal met keyless entry. Het is verstandig om na te gaan bij je verzekeraar hoe je verzekerd bent. Wil je meer weten? Bekijk onze autoverzekeringen.

Ben je benieuwd hoe groot het risico van je auto is? Op de diefstalmeter van Kiwa kun je het inbraakrisico van jouw auto peilen. Heb je zelf nog tips? Laat het ons weten in een reactie!

Tags

Gerelateerde berichten

4 Comments

 1. Bij sommige auto’s,zoals Renault, kun je de auto nog steeds gewoon afsluiten. Er zit een lock knopje op de keycard. Keyless entry werkt dan niet meer. Simpele tip die ik mis.

 2. Na het lezen in de krant van verschillende diefstallen van auto’s met keyless entry kon je een tip lezen om de sleutel in een metalen doosje te steken, hiermee ben ik dan direct aan de slag gegaan en uitgeprobeerd met een metalen zeepdoosje die goed afgesloten is en dit is larie gebruik dit niet de auto start met de sleutel in het doosje dus sleutel in metalen doosje stoppen is zinloos, zelfs uitgeprobeerd met verschillende metalen doosjes

  1. Ik denk dat jij het niet helemaal begrepen hebt.
   Het is ook niet van belang “in” de auto ,maar juist “thuis” waar je de sleutel laat.
   Dieven zullen je nooit benaderen als je zelf in de auto zit , die proberen het altijd als jij op bed ligt ,en d An met hun apparatuur scannen ze jou sleutel ,die waarschijnlijk dan achter de voordeur aan een haakje hangt.
   Dan is het juist raadzaam ,om het in een metalen doosje te doen ,in bv een wandmeubel.

   In de auto in een blikken doosje heeft dus geen nut ,sterker nog ,je zou er een moment mee kunnen creëren ,dat je de volgende keer de deur van de auto niet open krijgt, als de sleutel binnen is ,en jij de deur met een knopje aan de kruk , op slot doet. Ik heb zo’n knopje op mijn deurkruk zitten namelijk.

   Dus nogmaals ,een metalen doosje van bv een DE spaarpunten ,is al geschikt daarvoor , maarcwel thuis ,en niet in de auto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close