Verzekerd van een fijne wintersport

We gaan weer massaal met z’n allen op wintersport. Deze winter binden maar liefst 1 miljoen Nederlanders de skiën of een snowboard onder, driekwart gaat met de auto naar zijn vakantieadres.

Op wintersport gaan, betekent heel veel regelen. Houdt u er bijvoorbeeld wel rekening mee dat u ingesneeuwd kunt raken? En weet u zeker dat die reisverzekering alles dekt? Voor het gemak hier 8 tips voor een zorgeloze wintersportvakantie:

  1. Als je door Duitsland of Frankrijk rijdt: kijk uit welke benzine je tankt.
  2. Zorg dat je auto winterklaar is. Zorg in ieder geval voor winterbanden, deze zijn in Duitsland verplicht.
  3. Neem het nodige wintermateriaal mee in de auto: extra ruitensproeiervloeistof met antivries, sneeuwkettingen, ijskrabber, borstel om de auto sneeuwvrij te maken, slotontdooier, een schep om de auto mee uit te graven en warme dekens.
  4. Zorg voor een goede reisverzekering. De waarde van je skispullen en –kleding worden snel overschat. Zorg dat de dekking voldoende is en je niet onderverzekerd bent.
  5. Houd rekening met veiligheid op de piste. Draag bij voorkeur een helm bij het skiën. In Italië en Oostenrijk is een helm voor kinderen tot 14 jaar verplicht.
  6. Wat te doen als je insneeuwt met de auto? Zorg dat er in ieder geval voldoende water voor 24 uur is.
  7. Drink niet (te veel) op de piste. Als je onder invloed een ongeluk veroorzaakt, ben je niet gedekt door je verzekering.
  8. Wil je weten of er voldoende sneeuw op de plaats van bestemming ligt? Installeer de sneeuwhoogte-app
Tags

Frank | Verzekeruzelf

Zet de koers uit.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close