Tussenpersonen zijn totaal overbodig…

Tussenpersonen zijn totaal overbodig. Althans, die indruk kreeg ik toen ik dit artikel in De Telegraaf las. De strekking van het stuk: consumenten kunnen nu eindelijk zonder tussenpersoon hun verzekeringen afsluiten en zo honderden euro’s per jaar besparen. Door een wijziging in de wet is het sinds begin dit jaar mogelijk om verzekeringen per maand op te zeggen, de besparing kan dus direct behaald worden, met behulp van Claimjegeld.nl. Het staat op de voorpagina van De Telegraaf, dus dat moet waar zijn, zullen veel mensen denken. Exit tussenpersoon, opgeruimd staat netjes.

Overbodig? Nee!

Maar was het maar zo gemakkelijk. Alsof de tussenpersoon niets doet. Nee, het is wel de tussenpersoon die je te woord staat en die je helpt als je schade hebt. Daar wordt hier voor het gemak maar aan voorbijgegaan. Ik beweer hier niet dat er geen tussenpersonen zijn die te veel geld hebben berekend voor hun diensten. Die zijn er zeker, maar het grootste deel van de tussenpersonen vraagt een redelijke vergoeding voor het werk dat hij doet.

Het slechte van een dergelijk bericht in de krant is dat hiermee weer het imago van verzekeringswereld wordt geschaad. Helemaal nu blijkt dat Claimjegeld.nl een wassen neus is. Het bedrijf claimt met alle verzekeraars zaken te doen, maar van de drie grote verzekeraars die ik de laatste weken heb gesproken, had niemand ooit contact gehad met de mannen van Claimjegeld.nl. Dit soort cowboys zijn het laatste dat de verzekeringsbranche kan gebruiken. Hiermee herstel je het vertrouwen van de consument in onze branche niet niet. In tegendeel. Hoe je dat vertrouwen wel herstelt? Door transparant te zijn, door uit te leggen welke toegevoegde waarde je als bedrijf levert, door je klant te allen tijde snel en goed te helpen als hij schade heeft. Immers met al deze initiatieven gaat het altijd alleen maar over de premie terwijl het beter kan gaan over wat er gebeurt als je schade hebt. En wat betreft de premies die tussenpersonen berekenen, die zijn al een tijdje openbaar.

Tags

Frank | Verzekeruzelf

Zet de koers uit.

Gerelateerde berichten

One Comment

  1. Helemaal mee eens, veel te makkelijke conclusie weer van een journalist.. Tussenpersonen hebben zeker een belangrijke plaats in de markt. Alleen zijn er helaas teveel die hun eigen portemonnee als hoofddoel hebben..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close