Op vakantie naar Amerika: zelfverzekerd op reis met onze vier tips

Amerika staat bij veel mensen hoog op de lijst van meest geliefde vakantiebestemmingen. Amerika heeft namelijk heel veel te bieden: van grote steden tot prachtige nationale parken. Ga je op vakantie naar Amerika? Dan moet je veel keuzes maken. Amerika is namelijk té groot om alles in een keer te zien. Ook moet je denken aan een reisverzekering voor Amerika. Wij geven vier tips voor een zelfverzekerde vakantie in Amerika.

Tip 1. Zorg voor een reisplan

Dat de Verenigde Staten een groot land is, wist je natuurlijk al. Maar wist je ook dat Amerika 237 keer zo groot is als Nederland? Daarom is het verstandig om te bedenken welke staat of staten je wilt zien. Met onderstaande tips bereid jij jouw reisplan goed voor.

Maak een rondreis door Amerika

Plan je zelf een rondreis? Dan zijn er een aantal dingen die je moet weten:

  • Wat is het budget?
  • Hoelang duurt de rondreis?
  • Welke hoogtepunten wil je hoe dan ook zien?
  • Welke afstand wil je maximaal per dag afleggen?
  • Zijn er beperkingen? (kan er bijvoorbeeld iemand niet lopen, etc.)
  • Wat voor type reis past bij je: bijvoorbeeld steden, natuur of een combinatie?

Zodra je bovenstaande antwoorden hebt, is het verstandig om je rondreis uit te schrijven, bijvoorbeeld:

  • Amsterdam – San Francisco (dag 1)
  • San Francisco (dag 2)
  • San Francisco (dag 3)
  • San Francisco – Monterey (183,54 km) (dag 4)

TIP! Heb je geen zin om de rondreis zelf te plannen? Dan is een georganiseerde rondreis door de Verenigde Staten vast iets voor jou. Veel organisaties bieden verschillende reizen aan. Jij hoeft alleen maar jouw favoriet te kiezen!

Boek accommodaties

Er zijn talloze mogelijkheden betreft accommodaties, zoals hotels, motels, Bed & Breakfast, Airbnb, etc. Het boeken van deze accommodaties kan op twee manieren:

1. Boek alles vooraf

Vooraf boeken heeft een groot voordeel, namelijk: je hoeft je tijdens de vakantie nooit druk te maken over een overnachtingsplaats. Daarnaast is het meestal goedkoper om vooraf te boeken. Met een goede reisverzekering voor Amerika met dekking voor annulering kan je de boeking eventueel nog annuleren.

2. Boek ter plaatse

Ter plaatse boeken heeft als voordeel dat je de locatie kent en ziet wat je boekt. Ook kun je jouw reis tussendoor veranderen. Motels hoef je van te voren niet te boeken en bevinden zich vaak in de buurt van snelwegen.

Maak gebruik van een huurauto

Maak je een rondreis door Amerika? Dan is het verstandig om een auto te huren. Regel deze huurauto voor vertrek, dan ben je goedkoper uit. Over het algemeen mag je vanaf 25 jaar een auto huren in Amerika.

Let op! De afstanden in Amerika zijn erg groot en de wegen zijn breder. Ook treedt politie hard op tegen snelheidsovertreders.

Maak gebruik van binnenlandse vluchten

Omdat Amerika heel groot is, beschikt bijna elke grote stad over een vliegveld. De prijzen van binnenlandse vluchten zijn vaak redelijk goedkoop. Het is wel verstandig om zo vroeg mogelijk te boeken!

Bezichtig nationale parken

Amerika telt maar liefst 50 nationale parken en deze zijn verspreid over het hele land. Lastig dus om deze allemaal te bezoeken. Boek vooraf de nationale parken die je wilt bezoeken. Nationale parken zitten namelijk vrij snel vol.

Verwacht uiteenlopende weersomstandigheden

Belangrijk om te weten is dat Amerika niet één klimaat kent. In het noordwesten en zuidoosten van de Verenigde Staten valt namelijk de meeste regen, de centrale vlakte heeft hete zomers en naar verhouding koude winters en in het zuidoosten is het warm en droog.

Tip 2. Zorg voor een visum (ESTA)

Het is verplicht om elektronische reistoestemming te hebben als je naar Amerika op vakantie gaat. Dit wordt de Electronic System for Travel Authorization (ESTA) genoemd. Het invullen duurt maar een paar minuten en kost 14 dollar per aanvraag. De aanvraag kan alleen betaald worden met creditcard.

Let op! Vraag de ESTA minimaal 72 uur voor vertrek aan, anders kom je de Verenigde Staten niet in.

Tip 3. Zorg voor een creditcard

In Nederland kan je makkelijk leven zonder creditcard, maar in Amerika is dit niet het geval. Bij het reserveren van hotelkamers en huurauto’s heb je een creditcard nodig. Daarnaast kun je in veel winkels en horecagelegenheden alleen contant of met creditcard betalen.

Tip 4. Regel een passende reisverzekering

Ga je op vakantie naar Amerika? Dan kiest een meerderheid voor een reisverzekering met dekking voor medische kosten. De zorgverzekering biedt namelijk alleen dekking voor spoedeisende hulp in Amerika, tegen tarieven die in Nederland gehanteerd worden. Omdat tarieven van zorg in Amerika vaak hoger liggen, komt het wel eens voor dat je zorgverzekering niet alle gemaakte kosten vergoedt. Meer weten over een reisverzekering naast zorgverzekering? Je leest het in dit blog.

Ga je meer dan 16 tot 21 dagen per jaar op vakantie? Dan is een doorlopende reisverzekering vaak voordeliger dan een kortlopende reisverzekering.

Tags

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close