Vakantieland kiezen: waar hou jij rekening mee?

Heb jij jouw vakantie al geboekt? En heb je daarbij rekening gehouden met een veilig vakantieland? Uit onderzoek blijkt dat de veel Nederlanders dit jaar kiezen voor een vakantie in een veilig land. 75% van de Nederlanders kijkt naar de politieke situatie. Maar liefst 70% gaat liever niet op vakantie in een land waarbij geweld met betrekking tot religie voorkomt.

Onstabiele politieke situatie in vakantielanden

In een aantal vakantielanden is de politieke situatie nu onstabiel. In deze landen wordt bijvoorbeeld gevochten, komt terorrisme voor of zijn inwoners ontevreden over de regering. Landen zoals Turkije, Egypte en Tunesië worden daarom dit jaar niet vaak als vakantieland gekozen. Ook zijn reizen naar landen in Noord-Afrika minder populair, blijkt uit onderzoek van GfK.

Kans op besmetting in het buitenland

Niet alleen de politieke situatie speelt een rol bij het kiezen van een vakantiebestemming. Voor een aantal landen heb je vaccinaties nodig. Deze vaccinaties zijn nodig omdat daar virussen of bepaalde ziektes voorkomen. Ruim 6 op de 10 Nederlanders kijkt naar de kans op besmetting in het buitenland, voordat zij hun reis boeken. Bekijk altijd goed voor welke vakantielanden je een vaccinatie nodig hebt, en sluit op tijd een reisverzekering af.

Waarom heb je een reisverzekering nodig?

Of je nu naar Ibiza, Bonaire of Timboektoe op vakantie gaat: een reisverzekering is een goed idee. Als er tijdens jouw vakantie iets vervelends gebeurt, kunnen de kosten hoog oplopen. Denk hierbij aan een ziekenhuisopname in het buitenland. Voor deze en andere onverwachte gebeurtenissen kun je je verzekeren. Bij Verzekeruzelf.nl stel je zelf jouw doorlopende reisverzekering samen. Je kunt ook gelijk annulering meeverzekeren. Kun je bijvoorbeeld door ernstige ziekte niet op reis? Dan worden de gemaakte kosten meestal vergoed. Check voordat je boekt of er geen negatief reisadvies is afgegeven. Als je door een negatief reisadvies jouw reis moet annuleren, wordt dat in de meeste gevallen niet vergoed.

IJsland is het veiligste vakantieland

Heb jij je vakantie nog niet geboekt? En vind jij het ook belangrijk dat jouw vakantieland veilig is? Dan is een retourtje IJsland misschien iets voor jou. Uit onderzoek van Vision of Humanity blijkt dat IJsland nu het veiligste vakantieland is. Ook Denemarken, Oostenrijk, Nieuw Zeeland en Portugal zijn leuke en veilige vakantiebestemmingen.

Waar hou jij rekening mee met het kiezen van jouw vakantiebestemming? Laat het ons weten in een reactie!

Bron: nu.nl, omroepflevoland.nl, mentalfloss.com, visionofhumanity.org

Tags

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close