Vakantieplannen: hier gaan we naartoe deze zomer

De vakanties zijn begonnen! Ook deze zomer trekken Nederlanders er weer massaal op uit. Wij waren benieuwd naar de vakantieplannen voor dit jaar. Waar gaan Nederlanders zoal naartoe en waarom wordt er gekozen voor bepaalde landen? Daarom hebben we een onderzoekje uitgevoerd onder klanten van Verzekeruzelf.nl. Meer dan 800 reacties mochten wij ontvangen. En wat blijkt? We gaan de hele wereld over. Van China tot Zuid-Afrika, van België tot de Galapagos eilanden, en van alles er tussenin. Het favoriete vakantieland? Dat is verrassend Nederland, gevolgd door Frankrijk en Spanje.

Nederland is het favoriete vakantieland

Nederland wordt door veel vakantiegangers omschreven als een erg mooi land waar nog veel te ontdekken is. En dat is niet voor niks. Nederland kent prachtige natuur, mooie steden en leuke attractieparken. Zo kwamen we bijvoorbeeld een arrangementje Efteling tegen tussen de plannen. Ook worden de wateren opgezocht voor een bootvakantie. Daarnaast staat voor sommigen een roadtrip door meerdere landen op de planning en blijft er ook een groot deel lekker thuis. Anderen hebben nog geen vakantieplannen maar wachten op een mooie last minute.

vakantiebestemmingen-zomer-2017

Daarom kiezen we voor het land van bestemming

De redenen waarom we kiezen voor een bepaald land zijn heel divers. Landen als Nederland, België en Duitsland zijn onder andere populair door de afstand: lekker dichtbij. Naar Spanje, Griekenland, Frankrijk en Italië gaan we vooral voor het mooie weer, de natuur en het lekkere eten. Daarnaast spelen de cultuur van een land en familiebezoek een belangrijke rol. Opvallend is dat er voor Spanje ook gekozen wordt om de veiligheid: de kans op aanslagen wordt hier als klein gezien. Verder wordt er gekozen voor Cuba: nog snel voor het verandert en Veramerikaniseert. Tot slot gaan we naar het buitenland voor bruiloften, concerten, festivals en om cursussen te geven of te volgen.

daarom-naar-dat-vakantieland

Hier verblijven we op vakantie

Niet alleen de landen waar we naartoe gaan zijn heel divers, maar ook de accommodaties waarin we verblijven. De meesten kiezen voor een hotel, gevolgd door een appartement en bungalow. Ook kamperen is populair: met de caravan, tent of vouwwagen. Andere opties zijn Airbnb, een tipi tent, een eigen woning in het buitenland of bij familie. Sommigen wisselen af en gaan bijvoorbeeld met de tent op pad maar schuwen onderweg een hotelletje niet. Degenen die het water opgaan overnachten veelal op de boot.

Vakantieplannen: hier kijken we het meest naar uit

Of we nu de halve wereld over vliegen of lekker in Nederland blijven, er is 1 ding waar we overduidelijk naar uitkijken op vakantie: rust. Maar liefst 44% heeft hier het meeste zin in. Ook natuur, strand en zon scoren hoog. Daarnaast kijken we ernaar uit om met de familie herenigd te worden en mooie bezienswaardigheden op te zoeken. Voor sommigen staan er attractieparken op de planning, zoals Disneyland en Europapark. Anderen gaan met de fiets op avontuur, waaronder de Mont Ventoux op.

Waar je ook naartoe gaat op vakantie, we wensen je een prachtige zomer. Vergeet je niet op tijd je reisverzekering af te sluiten?

Tags

Gerelateerde berichten

4 Comments

  1. Met familie op vakantie naar Belgie om plaatsen als Brugge, Gent en Brussel uitgebreid te bezoeken.
    Mooie culturistische steden met sfeer en gezelligheid. Overnachten in een sfeervolle bungalow in de bossen, kortom magnifique.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close