Verbouwen en je verzekering

In 2020 waren er ongeveer twee keer zoveel aanvragen voor hypotheken voor een verbouwing ten opzichte van 2019. Dat blijkt uit het laatste jaaroverzicht van Hypotheken Data Netwerk. Heb je onlangs je woning verbouwd of ga je verbouwen? Vergeet je verzekering(en) niet!

Verbouwing doorgeven aan verzekeraar: helft van de Nederlanders vergeet dit!

In de afgelopen drie jaar verbouwde ongeveer driekwart van de Nederlanders de woning of tuin. Dit blijkt uit onderzoek van Pricewise van januari 2021. Wat opvalt in dit onderzoek? De helft keek na de verbouwing niet naar de opstalverzekering. Terwijl dat nu juist súper belangrijk is!

Waarom is het belangrijk om je verzekering te wijzigen na het verbouwen?

Wanneer je jouw woning verbouwd doet dit iets met de waarde van je woning. Vaak zorgt een verbouwing voor een waardevermeerdering, dit wil zeggen dat je huis meer waard wordt. Bij schade is dan het herstelbedrag hoger. Daarom is het belangrijk dat je verzekeraar op de hoogte is van je verbouwing. Zo voorkom je dat je onderverzekerd bent bij schade!

Geef je verbouwing door!

Vóór je verbouwing

Wil je met de verbouwing starten? Informeer dan vooraf bij de gemeente of je verbouwing past binnen de regels van de gemeente. Misschien heb je een vergunning nodig voor je verbouwing.

Controleer daarnaast of de verbouwing ook gedekt is binnen je opstal- en inboedelverzekering. Schade door een verbouwing valt nog weleens buiten de dekking van je verzekering. Neem contact op met je verzekeraar.

Tip! Vergeet ook uw buren niet. Dit voorkomt onnodige conflicten tijdens uw verbouwing.

Na je verbouwing

Klaar met verbouwen? Informeer je verzekeraar over je verbouwing. Je verzekeraar checkt dan of het verzekerd bedrag verhoogd moet worden.

Het verzekerd bedrag hoeft niet altijd te wijzigen bij een verbouwing. Soms zit er namelijk een garantie tegen onderverzekering of een waardegarantie in je verzekering. Dit betekent dat je woning standaard tot een vastgesteld bedrag verzekerd is.

Hoe geef je een verbouwing door?

Neem contact op met je verzekeraar om je verbouwing door te geven. Je verzekeraar kan je meer vertellen wat dit betekent voor je premie!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close