Is mijn inboedel verzekerd tijdens mijn verhuizing?

Bij een verhuizing sjouw je veel spullen van de ene naar de andere woning. Vaak komt het dan ook voor dat er tijdens deze verhuizing wat spullen beschadigen of zelfs kapot gaan. Balen! Maar ben je eigenlijk wel verzekerd tijdens het verhuizen? Of moet je hier een extra verhuisverzekering voor afsluiten? Je leest erover in dit blog!

Verhuizen en je inboedelverzekering

Verhuizen is een belangrijk moment om je verzekeringen te herzien. Heb je een inboedelverzekering? Dan ben je waarschijnlijk beperkt verzekerd tijdens je verhuizing. Het is daarom verstandig om vooraf contact op te nemen met je verzekeringsmaatschappij. Controleer waar je wel of niet voor verzekerd bent. Wil je je inboedelverzekering meenemen naar je nieuwe huis? Neem dan contact op met je verzekeringsmaatschappij. Het is namelijk erg verstandig om je verzekeringsmaatschappij van te voren te informeren over je verhuizing.

Beperkte dekking tijdens verhuizen

Het verhuizen van je inboedel brengt vaak veel risico met zich mee. Immers, een ongeluk zit in een klein hoekje. Je inboedelverzekering heeft soms maar een beperkte dekking tijdens het verhuizen. Wil je weten wat er wel verzekerd is tijdens een verhuizing? Wij zetten de schadeoorzaken die meestal binnen de dekking van je inboedelverzekering vallen voor je op rij:

  • Brand en schroeien
  • Gewelddadige beroving of afpersing
  • Ontploffing
  • Overspanning

Wil je weten waar je wel of niet voor verzekerd bent met een inboedelverzekering van Verzekeruzelf? Ga dan naar onze veelgestelde vragen.

Verhuizen met een verhuiswagen

Verhuis je je inboedel met een busje of ander voertuig en raakt dat voertuig betrokken bij een ongeval? Dan is eventuele schade aan je inboedel verzekerd. Ook schade door andere middelen is over het algemeen verzekerd, denk hierbij aan bijvoorbeeld een verhuislift. Wel is het belangrijk om altijd vóór je verhuizing na te gaan wat er precies verzekerd is tijdens je verhuizing.

Verhuizen met een verhuisbedrijf?

Verhuis je je inboedel met een verhuisbedrijf? Dan is het verhuisbedrijf over het algemeen verzekerd voor eventuele schade. Heb je een grote, waardevolle inboedel? Dan is het zeker verstandig om een verhuisbedrijf te overwegen. Zo voorkom je onverzekerde schade aan dure spullen.

Let op! Bij de verhuizing is het verhuisbedrijf niet verantwoordelijk voor schade bij het laden en lossen door jezelf. Zet je dus zelf de meubels in elkaar en raakt er iets beschadigd? Ook dan is het verhuisbedrijf niet aansprakelijk voor de ontstane schade.

Wel of geen verhuisverzekering?

Wil je graag een uitgebreidere verzekering tijdens je verhuizing? Denk dan na over een verhuisverzekering. Zo voorkom je dat je niet goed verzekerd bent tijdens je verhuizing.

Ga jij binnenkort verhuizen? En heb je wel of niet gekozen voor een verhuisverzekering? Laat het ons weten in de reacties!

Tags

Gerelateerde berichten

One Comment

  1. Goed punt om even de verzekeringen te checken inderdaad, ik heb geen idee hoe dat bij mij is. Ik heb bijna alles voor mijn verhuizing al geregeld: het verhuisbedrijf, goede dozen… Maar dit ben ik nog vergeten, het gaat direct op de to do-lijst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close