Vijf tips om veilig het WK te vieren

Het WK is in volle gang. Waar we eerst dachten dat we de achtste finale niet eens zouden halen, weten we nu zeker dat we wereldkampioen gaan worden. Dat wordt de komende wedstrijden dus nog één groot feest. Toch kan er het één en ander fout gaan. Dat is ook niet zo gek. We kijken tenslotte met veel mensen in kleine ruimtes, de tuin of midden op straat. Erg gezellig, maar niet altijd even veilig. Onze schade-experts zetten de meest voorkomende ongelukken op een rijtje. Natuurlijk geven ze meteen tips hoe je dit kan voorkomen.

Meest voorkomende schades tijdens het WK:

1. Versiering die in brand vliegt, zoals slingers of vlaggetjes. Dit kan je eenvoudig voorkomen door voor brandveilige versiering te zorgen. Hoe je weet of versiering brandveilig is? Dat staat vermeld op de verpakking. Twijfel je? Vraag het aan de winkelier. Let er wel op dat je de versiering niet bij een lamp of andere warme apparatuur hangt.

2. Elektrische apparatuur die kapot gaat. Zet je jouw televisie in de tuin? Zorg er dan voor dat deze snel te verplaatsen is. Stel je voor dat het gaat regenen, dan is jouw televisie direct kapot. Dit is niet verzekerd op de inboedelverzekering, omdat dit buitenshuis is. Dat geldt ook voor apparatuur zoals je geluidsboxen, mobiele telefoon of tablet.

3. Frituurpan die in brand vliegt. Bij het WK horen natuurlijk lekkere hapjes. De meesten maken dit in een frituurpan. Let er dan op dat het deksel goed past. Voor je het weet spettert de olie tijdens het bakken uit de pan. Dit kan niet alleen voor brand zorgen, maar ook voor vervelende brandwonden voor jou of je gasten.

4. Hulpdiensten die de straat niet in kunnen. Natuurlijk doe je er alles aan om ongelukken te voorkomen. Gaat er toch iets fout? Dan moet de straat goed bereikbaar zijn voor de ambulance, brandweer of politie. Zorg er daarom voor dat de versieringen hoog genoeg hangen (hoger dan 4 meter) en niet op de weg (breder dan 3,5 meter).

5. Inbraak tijdens de wedstrijd. Vertel jij aan iedereen dat jij de voetbalwedstrijd bij vrienden, buren of in de kroeg gaat kijken? Dan loop je het risico dat een potentiële inbreker dit ook hoort. Zet daarom niet op social media dat je niet thuis bent en vertel het alleen aan goede bekenden.

Heb jij nog tips voor een veilig WK? Laat het ons weten!

Tags

Gerelateerde berichten

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close