Vijf verzekeringen die je moet controleren als je een kind krijgt

Natuurlijk willen jullie het van de daken schreeuwen als het eenmaal zover is. Jullie worden ouders! Belangrijk is dat jullie ook de verzekeringsmaatschappij informeren over de komst van jullie kind. Benieuwd wat jullie moeten regelen voor jullie verzekeringen? Lees er meer over in dit blog!

Waarom moet ik mijn verzekeringen wijzigen?

Niet altijd heeft de komst van een kleine invloed op de premie van je verzekeringen. Wel is het belangrijk om te controleren of de polis standaard een gezinsdekking heeft. Ook kan het zijn dat door diverse aankopen of een kleine verbouwing van de kinderkamer, jullie inboedel- of opstalverzekering niet meer past bij jullie situatie. Om risico’s te vermijden is het daarom verstandig om jullie kind op te geven bij de verzekeringsmaatschappij.

Zorgverzekering

Vier maanden na de geboorte moet jullie kindje bij de zorgverzekering aangemeld zijn. Te laat met aanmelden? Dan komen de zorgkosten van jullie kindje voor eigen rekening.

Kinderen worden kosteloos meeverzekerd op de polis van de ouders. Bekijk wie van jullie de meest uitgebreide dekking heeft en schrijf jullie kind op die polis bij. Meld hiervoor de (voor- en achter)naam, de geboortedatum en het burgerservicenummer (BSN) bij de verzekeraar.

Inboedel- en/of opstalverzekering

Een kind op komst betekent vaak ook een kleine verbouwing of inrichting van een nieuwe slaapkamer. Controleer daarom je inboedel- en opstalverzekering, om onderverzekering te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan de inrichting van de kinderkamer, de kinderwagen of die nieuwe fotocamera om de mooiste momenten van je kindje mee vast te leggen.

Is jullie kindje wat ouder? Denk dan ook aan extra dekkingen, zoals glasdekking. Mocht een voetbal een raam breken zijn jullie in ieder geval goed verzekerd!

Autoverzekering

Na de geboorte van jullie kind wijzigt er niet perse iets aan jullie autoverzekering. Wel is het verstandig om na te gaan hoe jullie verzekerd zijn. Wellicht wil je toch een schadeverzekering voor inzittenden. Krijgen jullie een ongeluk? Dan pas is lichamelijke en materiële schade van inzittenden meeverzekerd.

Ook kan het zijn dat jullie nadenken over de aanschaf van een (tweede) gezinsauto. Daar komt natuurlijk ook een nieuwe autoverzekering bij kijken.

Aansprakelijkheids- en/of rechtsbijstandverzekering

Voor de aansprakelijkheids- en/of rechtsbijstandverzekering hoeven jullie in principe niets te wijzigen. Wel is het belangrijk dat jullie nakijken of jullie verzekering ook gezinsdekking heeft. Zit dit niet standaard in de verzekering? Overweeg dan om jullie kind bij te schrijven op jullie polis.

Hebben jullie nog geen aansprakelijkheidsverzekering? Denk er dan goed over na of het niet verstandig is om deze af te sluiten. Een ongeluk zit, zeker met een klein kindje, in een klein hoekje. Mocht er iets gebeuren, ben je voor een laag bedrag goed verzekerd.

Reisverzekering

Een reisverzekering stel je helemaal zelf samen met verschillende dekkingen. Het is mogelijk om je kind bij te schrijven op de polis van je reisverzekering. Bij de meeste verzekeraars, waaronder Verzekeruzelf, is het gratis om kinderen tot vijf jaar mee te laten verzekeren. Wel dien je dit op te geven.

Gaan jullie vaak op vakantie naar het buitenland met jullie kindje en hebben jullie nog geen doorlopende reisverzekering? Dan is het verstandig om een doorlopende reisverzekering te overwegen.

Zijn jullie al helemaal voorbereid op de komst van jullie kleine? Is jullie huis bijvoorbeeld al kindproof? Laat het ons weten in de reacties!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close