Vliegende auto: de droom wordt nu echt werkelijkheid

Droom jij er ook weleens van om met de auto zo de file voorbij te vliegen? Nou, dan heb je geluk! Binnenkort komt de eerste vliegende auto op de markt. Voor een half miljoen euro kun je eigenaar worden van de Pal-V Liberty, waarmee jij in een mum van tijd van jouw werk naar huis rijdt, of vliegt.

De vliegende auto vanaf volgend jaar op de markt

Pal-V, een bedrijf uit Raamsdonksveer, ging de uitdaging aan. 18 jaar geleden begonnen ze daar fanatiek aan de ontwikkeling van een vliegende auto. Na een aantal proefmodellen, updates, verfijnde snufjes en de eerste proefrit is het zo ver: de Pal-V Liberty is vanaf eind volgend jaar verkrijgbaar. Hiermee is het Pal-V gelukt om een vliegende auto op de markt te brengen nog voordat Google-oprichter Larry Page dit kon doen met zijn auto.

Het ‘vliegende monster’ is niet goedkoop

Wie in ’s werelds eerste vliegende auto wil rijden moet er wel wat voor over hebben. De auto kost zo’n half miljoen euro en je mag er alleen in rijden na het behalen van een speciaal vliegbrevet. Maar dan heb je ook wat: het ‘vliegende monster’ telt 100 pk en vliegt met een topsnelheid van 160 km/h zo de files voorbij.

Zo ziet de vliegende auto eruit:

Bron: PAL-V

In 5 minuten van auto naar vliegtuig

De auto is voorzien van de nieuwste snufjes en is ook nog eens praktisch. Met een volle tank kun je maar liefst 1.300 kilometer rijden. De Liberty heeft plaats voor 2 personen en transformeert binnen 5 minuten van auto naar vliegtuig. Je mag niet overal zomaar opstijgen en landen: jammer, maar wel zo veilig. Dit mag alleen op speciale landingsbanen van minimaal 30 meter lang. Heb je een flink stuk grond tot je beschikking? Dan kun je deze gewoon in je achtertuin laten aanleggen.

Zou jij in een auto willen/durven vliegen? En wie van jouw vrienden zou je dan meenemen op een proefritje? Laat het ons weten in een reactie!

Tags

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close