Haal de zon in huis: dit zijn de voordelen van zonne-energie

Met zonnepanelen en zonneboilers kun je je eigen huis van elektriciteit en warm water voorzien. Zo zorg je zelf voor stroom en bespaar je op je energierekening. Twijfel je of je er aan wilt beginnen? Wij zetten de belangrijkste voordelen van zonne-energie voor je op een rijtje:

 • Met zonne-energie bespaar je (veel) geld op je energierekening

  De aanschaf van zonnepanelen kan behoorlijk prijzig zijn. Toch kun je er uiteindelijk veel geld mee besparen. Zonnepanelen gaan gemiddeld 20 tot 25 jaar mee. Ze hebben zich meestal binnen 6 jaar terugverdiend. Dat betekent dat je 14 tot 19 jaar flink bespaart op je energiekosten.

 • Met zonne-energie help je het milieu

  Het opwekken van zonne-energie is niet alleen goed voor jouw portemonnee. Je helpt er ook het milieu mee. Zonnepanelen stoten geen CO2 uit en veroorzaken geen broeikasgassen. De panelen worden zelfs op een milieuvriendelijke manier geproduceerd. Zonne-energie is dus niet alleen goed voor jezelf, maar ook voor de aarde.

 • De waarde van je woning stijgt

  Wist je dat de waarde van jouw woning stijgt zodra je op een milieuvriendelijke manier energie opwekt? Na het installeren van zonnepanelen of een zonneboiler is je huis meer waard. Zo kun je je huis in de toekomst voor een hogere vraagprijs verkopen.

 • Provincies, gemeenten en wijken geven vaak subsidies

  Ook de overheid wil graag dat we goed omgaan met het milieu. Daarom subsidiëren zij de aanschaf van zonnepanelen of zonneboilers vaak. Toch is dit per gemeente of wijk verschillend. Wil je weten of dit in jouw wijk het geval is? Neem dan contact op met je gemeente.

 • Je hebt meestal geen vergunning nodig om zonnepanelen te plaatsen

  Voor het plaatsen van zonnepanelen heb je meestal geen vergunning nodig. Je mag ze dus op ieder moment installeren. Let er wel op dat je voldoet aan de regels die gelden voor het plaatsen. Twijfel je of heb je vragen? Neem dan contact op met de gemeente, zij vertellen je graag meer.

 • Geen stroomuitval meer

  Een van de grote voordelen van zelf energie opwekken: je heb geen last meer van stroomuitval! Zelfs bij een stroomstoring in jouw wijk of een flinke storm. Jouw zonnepanelen blijven je voorzien van stroom. Je moet dan wel gebruik maken van een accu of back-up systeem.

Weet jij nog andere voordelen van stroom opwekken door zonne-energie? Laat het me weten in een reactie.

Tags

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close