Voorkom schade tijdens carnaval met onze acht handige tips

Het is zover: je carnavalspak mag weer uit de kast. Het is bijna tijd voor wat velen zien als het mooiste feestje van het jaar. Toch schuilen er risico’s in al dat feestgedruis. Zo kun je spullen kwijtraken tijdens de polonaise en is de kans op inbraak groter tijdens de carnaval. Voorkom schade tijdens carnaval met onze acht tips!

Tips om verlies en schade tijdens carnaval te voorkomen

Uit onderzoek door feestkleding365 bleek verrassend dat carnavalsvierders vooral hun partner kwijtraken tijdens dit jaarlijkse festijn. Op plek 2 en 3 staan portemonnees en mobiele telefoons. De partner is wat lastig, maar gelukkig kun je verlies en diefstal van spullen vrij gemakkelijk voorkomen.

1. Laat je nieuwste smartphone thuis

Je nieuwste smartphone meenemen naar een carnavalsfeestje is geen goed idee. Laat je telefoon liever thuis en neem voor de zekerheid een oud toestel mee. Zo kun je toch altijd mensen of hulpdiensten bereiken, maar loop je niet het risico dat jouw nieuwe smartphone beschadigt of gestolen wordt.

2. Hang je portemonnee om je nek

Helaas zijn de carnavalsdagen voor dieven de ideale periode om handtassen, portemonnees en telefoons te stelen. Zorg er daarom voor dat jij jouw portemonnee om je nek of onder je T-shirt draagt. Neem je een handtas mee? Hou deze dan altijd bij je.

3. Zet je fiets goed op slot

Ga je op de fiets de stad in? Zet deze dan weg op een plek waar je ‘m terug kan vinden. Zorg ook voor een goed slot. Het liefst een ketting met een sleuteltje die je vervolgens goed wegstopt. Het onthouden van een cijfercode kan na een mooi carnavalsfeestje lastig worden.

4. Ga voorzichtig om met alcohol

Zorg naast je spullen ook goed voor jezelf. Doe een beetje rustig aan met de alcohol en zorg dat je van tevoren weet hoe je thuis gaat komen. Wijs een Bob aan in jouw vriendengroep, of vraag familieleden om je op te halen. Zo kom je zelfverzekerd de carnaval door.

5. Parkeer je auto op een veilige plek

Woon jij in een straat waar volop carnaval gevierd wordt of waar zelfs een carnavalsoptocht langskomt? Zet je auto dan veilig weg, bijvoorbeeld in de garage of in een rustige straat in de buurt.

6. Zet een bordje ‘ik waak voor mijn baas’ voor het raam

Wil je inbrekers afschrikken? Zet dan een bordje met ‘ik waak voor mijn baas’ voor het raam, zelfs als je geen hond hebt. Inbrekers nemen liever geen risico en zullen niet snel een woning kiezen met zo’n bordje voor het raam.

7. Check of de deur ook écht op slot zit

Zorg er altijd voor dat je woning goed is afgesloten voordat je het feestgedruis opzoekt. Bekijk of alle ramen dicht en vergrendeld zijn, check de achterdeur nog eens en draai ook de voordeur goed op slot.

8.Laat een lampje branden

Ga jij een avondje weg met carnaval? Laat dan een lampje branden in jouw woning. Dit schrikt inbrekers al snel af. Zo kun jij met een gerust hart gaan hossen en feesten.

Hoe zorg jij ervoor dat jij en jouw spullen de carnavalsdagen veilig doorkomen? Laat het ons weten door een reactie achter te laten!

Tags

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close