Vrouwen: ga motorrijden!

Motorrijden is zeker niet meer alleen voor mannen. De afgelopen jaren lieten steeds meer vrouwen zich verleiden en kozen voor een motorfiets. Toch zijn ze nog aanzienlijk in de minderheid. In 2015 was er voor het eerst sinds jaren zelfs een lichte daling in het aantal vrouwen met een motor. En dat is zonde, want motorrijden is goed voor de vrouw.

Gelukkiger en zelfverzekerder

Van motorrijden worden vrouwen gelukkiger en zelfverzekerder. Dat bleek uit Amerikaans onderzoek in opdracht van Harley Davidson onder 2000 vrouwen. De cijfers liegen er niet om. Maar liefst 40% van de ondervraagde motorrijdsters gaf aan zich altijd gelukkig te voelen. Tegenover 16% van de vrouwen die nooit op een motor rijdt. Ook blijkt motorrijden goed voor het zelfvertrouwen: 35% van de motorrijdsters voelt zich altijd zelfverzekerd. Bij vrouwen die geen motorrijden is dit maar bij 18% het geval.

Goed voor de relatie

Het geluk en zelfvertrouwen blijkt ook goed te zijn voor de relatie. Motorrijdsters voelen zich meer sexy en ervaren een betere communicatie met hun partner. Ook zijn zij duidelijk meer tevreden over hun seksleven dan niet-motorrijdsters (50% tegenover 35%).

Motorrijden speciaal voor vrouwen

Genoeg reden dus om het er eens op te wagen. Wil je graag gaan motorrijden maar twijfel je of dit tegenwoordig wel geschikt is voor vrouwen? Geen zorgen. De afgelopen jaren is de motormarkt handig ingesprongen op de nieuwe doelgroep. Zo zijn er motoren speciaal voor vrouwen, net als helmen en kleding. Zo kun jij zelfverzekerd de weg op!

Voel jij je zelfverzekerder sinds je bent gaan motorrijden? Laat het me weten!

Tags

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close