Vrouwen rijden beter! Nou ja, in bestelauto’s dan.

Deze discussie heb je vast wel eens gevoerd: rijden mannen beter dan vrouwen of andersom? Vrouwen zouden niet kunnen inparkeren, en mannen rijden bijvoorbeeld altijd te hard. Een discussie waar geen einde aan lijkt te komen. Reden voor ons om een eigen onderzoek te starten. Wat blijkt? Vrouwen rijden beter dan mannen. Nou ja… in een bestelauto dan.

Vrouwen rijden beter

Uit onderzoek van een Britse verzekeringsmaatschappij is gebleken: vrouwen rijden beter dan mannen. Deze verzekeraar keek een maand lang naar rijgewoontes van mannen en vrouwen. Zoals bumperkleven, snelheid en afsnijden. De vrouwen lieten beter rijgedrag zien dan de mannen. Zo paste 45% van de mannen hun snelheid niet aan bij gevaarlijke situaties. Bij de vrouwen deed maar 25% dit niet.

Vrouwen rijden beter dan mannen

Vrouwen rijden minder schade in een bestelauto

Volgens het Britse onderzoek rijden vrouwen beter. Maar rijden ze ook beter in een bepaald type voertuig? Wij keken per sekse met welk type voertuig de meeste schade werd gereden. Een opvallende uitkomst: vrouwen rijden minder schade in een bestelauto dan mannen. Dat is ook niet zo vreemd. Juist waar vrouwen beter in zijn volgens bovenstaande tabel, is belangrijk bij het rijden in een bestelbus. Bijvoorbeeld in de spiegels kijken.

Vrouwen rijden beter in een bestelbus

Wat mannen van vrouwen kunnen leren? Een paar tips:

  • Gebruik de buitenspiegels. Zo rij jij tijdens het afslaan, (in)parkeren of draaien in ieder geval geen schade.
  • Hou rekening met de afmetingen. Een bestelbus is hoger en breder dan een gewone auto. Kom je een smal straatje tegen? Dan kun je beter een andere route kiezen.
  • Zorg voor genoeg afstand. Ga op de snelweg niet te dicht op je voorligger rijden. Als de auto voor je opeens remt, bestaat er grotere kans op een kop-staart botsing. Bestelauto’s hebben namelijk een langere remweg.
  • Wissel rustig van rijstrook. Een bestelbus is een stuk langer. Wanneer je iets te enthousiast van baan wisselt, kan het zomaar zijn dat je een andere auto schampt. Vergeet de dode hoek niet!

Vrouwen rijden beter in bestelauto’s, of denk jij hier anders over? Laat het mij hieronder weten!

Tags

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close