Vrouwen zijn voorzichtig, mannen maken brokken

Een bekend grapje in verzekeringsland.

‘Waarom gebeuren er minder ongelukken met rode auto’s?’

‘Hm, omdat rode auto’s meer opvallen in het verkeer?’

‘Nee, vrouwen kiezen relatief vaker voor een rode auto en vrouwen maken minder brokken.’

Of het waar is dat vrouwen vaker voor een rode auto kiezen, weet ik niet, maar dat vrouwen voorzichtiger zijn, is een feit. Vrouwen zijn zich bewuster van risico’s.

Lagere premie vrouwen

Om de voorzichtigheid van vrouwen te belonen, zijn er verzekeraars die speciale vrouwenverzekeringen aanbieden. Heel logisch en eigenlijk ook redelijk, ware het niet dat dit in strijd is met de Europese richtlijnen voor gelijke behandeling. Het gevolg is dat mannen deze verzekering ook mogen afsluiten. Als ze dit in grote getale zouden doen, zouden de lagere premies voor vrouwen onhoudbaar worden. Maar waarschijnlijk zijn er weinig mannen die een vrouwenverzekering willen. Dat is niet stoer, je neemt als man ook geen abonnement op de Viva.

Voorzichtigheid beloond

Het principe van gelijke behandeling is natuurlijk heel nobel, niemand is voor discriminatie. Toch is het vreemd dat iemand die voorzichtig is betaalt voor iemand die dat niet is. Voorzichtige mensen mogen best beloond worden met een lagere premie. Gaan we dit als verzekeraars niet doen in de toekomst, dan voorspel ik dat de premies uit de hand lopen en de verzekeringen onbetaalbaar worden voor veel mensen.

Tags

Frank | Verzekeruzelf

Zet de koers uit.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close