Waarborgfonds Motorverkeer: wanneer kun je hier terecht?

Op donderdagavond hoor ik ineens een knal, gevolgd door een autoalarm…mijn autoalarm. Ik ren naar buiten en zie een man geschrokken naar mijn auto kijken, en vervolgens naar mij. In mijn auto zit een flinke deuk. Ik nodig de man uit om binnen even wat te drinken. Samen vullen we een schadeformulier in en sturen deze naar zijn verzekeraar. De verzekeraar vergoedt vervolgens de schade.

Waarborgfonds Motorverkeer: de voorwaarden

Maar wat nu als deze man snel was weggereden? Dan had ik een schade aan mijn auto die ik niet zou kunnen verhalen. Of toch wel? Gelukkig bestaat het Waarborgfonds Motorverkeer door de Vereende. Het Waarborgfonds Motorverkeer kan schade aan een auto vergoeden als er sprake is van de volgende voorwaarden:

 • De schade is veroorzaakt door een motorvoertuig en dit wordt bevestigd door een expert.
 • Het motorvoertuig dat de schade heeft veroorzaakt is onbekend of onverzekerd.
 • Er is minimaal 1 getuige die kan bevestigen wat er is gebeurd.
 • Er is zo snel mogelijk na het ongeval, maar uiterlijk binnen 2 weken, aangifte gedaan bij de politie.

Claim indienen

Op SchadeZonderDader.nl kun je een eerste check doen of je schade voor vergoeding in aanmerking komt. Is dit het geval? Dan kun je bij het Waarborgfonds Motorverkeer een schadeclaim indienen. Ben je Volledig Casco verzekerd of heb je een dekking voor rechtsbijstand? Meld de schade dan bij je verzekeraar. Deze zal namens jou de schade proberen te verhalen. Als de schade is verhaald dan heeft deze geen gevolgen voor je bonus/malus korting en schadevrije jaren.

Eigen risico

Is degene die de schade heeft veroorzaakt onbekend? Dan rekent het Waarborgfonds Motorverkeer een eigen risico van € 250. Als je auto Volledig Casco verzekerd is zal je verzekeraar dit eigen risico in sommige gevallen vergoeden. Dan kost de schade je dus helemaal niks. Neem hierover contact op met je verzekeraar.

Niet alleen autoschades

Het Waarborgfonds Motorverkeer is er niet alleen voor autoschades. Ook schades aan bijvoorbeeld een fiets of woonhuis komen voor vergoeding in aanmerking. Net als letselschades. Er moet dan wel aan de voorwaarden zijn voldaan.

Heb jij wel eens te maken gehad met het Waarborgfonds Motorverkeer? Ik ben benieuwd naar je ervaringen.

Tags

Gerelateerde berichten

6 Comments

 1. Nou ik heb geen goede ervaringen met het waarborgfonds.
  Op een avond in november 2015 is mijn bestuurdersspiegel er af gereden door een andere auto. En natuurlijk geen briefje onder de ruitenwisser! Een neef van mij heeft het niet zien gebeuren, want het gebeurd altijd als het stil is en niemand er dan toevallig loopt, maar zag het toen hij van zijn werk afkwam en heeft het mij direct verteld en laten zien. Gelijk natuurlijk een foto hiervan genomen. Diverse correspondentie met het waarborgfonds hierover gehad. Een politie rapport hiervan op laten maken.
  Maar helaas dit mocht niet leiden tot een betaling vanuit het waarborgfonds. Reden wat opgegeven werd is dat ik geen getuige had die het heeft zien gebeuren. Maar ja ……helaas, toch een schadepost van 450 euro exclusief reparatie door een garage.

  1. Hoi Nico, wat balen van de schade en wat jammer dat deze niet werd vergoed door het waarborgfonds. Bedankt voor het delen van je ervaring.

 2. auto stond geparkeerd en er is door onbekenden schade aan gereden.
  Natuurlijk geen briefje achtergelaten.
  Ook ik kom niet in aanmerking omdat er geen getuige is.
  Dat is een makkelijke manier om er vanaf te komen daar er zelden getuigen zijn.
  Ook aangifte bij de politie maakt niet uit
  Raak nu wel een stukje van mijn no-claim kwijt..
  Heb heel mijn leven schadevrij gereden en dan wordt je zo gestraft.

  1. Hoi Nico, wat balen van de schade en wat jammer dat deze niet werd vergoed door het waarborgfonds. Bedankt voor het delen van je ervaring.
   😀

 3. een aanrijding bijv ik als bestuurder van een brommobiel en ik tik een fietster aan die van rechts komt maar tegen het verkeer infietst
  je weet haar gegevens niet omdat je eerst dacht dat je fout zat
  maar de dag erna kom je erachter dat het niet jouw fout is maar je wel schade aan je brommobiel hebt en verder geen gegevens van die vrouw hebt ( wel van een winkel die op de hoek zit en camerabeelden heeft )

 4. Mij hebben ze de outo gestolen vergoed dat het waarborg fonds ook of sta ik nu met lege handen als je niks van de verzekering krijg ik ben bang wel wel of weet iemand anders of dat zo is

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close