Wapen jezelf met een reisverzekering tegen zakkenrollers

De vakantiepret begint eigenlijk al zodra je je auto bij Schiphol parkeert. Zodra je de parkeergarage uitloopt, begint de vakantie pas echt. Lekker onbezorgd op reis naar bijvoorbeeld Barcelona, Lissabon of Rome. Maar zit je daar wel echt zonder zorgen? In veel grote steden zijn namelijk zakkenrollers actief. Dat kan de vakantie flink verpesten. De juiste reisverzekering biedt dan uitkomst.

Reisverzekering tegen zakkenrollers

Met een reisverzekering ben je in de meeste gevallen verzekerd tegen zakkenrollen. Let wel goed op de dekkingen en voorwaarden van de reisverzekering die je afsluit. Bij de ene verzekeraar krijg je bijvoorbeeld veel meer vergoed voor een gestolen mobieltje dan bij de andere. Daarnaast is het erg belangrijk om zelf goed op je spullen te letten tijdens de vakantie. Ga je niet voorzichtig om met je spullen? Dan is de schade niet altijd gedekt. Gelukkig kan je in veel gevallen voorkomen dat je slachtoffer wordt van zakkenrollers. Bekijk daarom onze tips.

Tips tegen zakkenrollers:

  1. Koop een reisgids. Als je een reisgids koopt over jouw vakantiebestemming, dan staan hier vaak de meest voorkomende trucs van zakkenrollers in dit gebied in. Zo ben je voorbereid op de aanpak van de plaatselijke zakkenrollers.
  2. Verdeel je spullen.Met kostbare spullen en geld loop je natuurlijk niet te koop. Toch kan een zakenroller gezien hebben dat er bij jou wat te halen valt. Het is daarom slim om je geld en kostbare spullen te verdelen over een aantal plekken. Stop bijvoorbeeld iets in je tas, iets in je jaszak en iets in je broekzak. Als je dan toch gerold wordt, dan blijft de schade in ieder geval beperkt.
  3. Denk aan de extra dekking Geld. Geld is vaak niet standaard meeverzekerd op je reisverzekering, terwijl zakkenrollers vaak wel je portemonnee (met geld) meenemen. Denk er daarom aan om de aanvullende dekking Geld mee te verzekeren.
  4. Ook kleine kinderen kunnen zakkenrollen. Kleine kinderen verdenk je niet zo snel van zakkenrollen, maar vergis je niet. Ook kleine kinderen kunnen getrainde zakkenrollers zijn. Sterker nog, ze zijn misschien nog wel sneller dan volwassenen.
  5. Neem een tas mee die dicht kan. Een tas met een rits kan je beter in de gaten houden dan een tas die half open staat. Als je toch een tas hebt die je niet dicht kan ritsen draag deze dan het liefst voor je of onder je arm.

Heb jij nog goede tips? Laat het hieronder weten!

Tags

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close