Waterdamp als brandstof voor jouw auto?

Tegenwoordig zien we auto’s op benzine, diesel en zelfs elektriciteit rijden, maar wie weet komt daar verandering in. Heemskerker Ruud Haan en zijn kleinzoon Mike Pressani zijn namelijk druk in de weer om een auto te ontwikkelen die, jawel, op waterdamp kan rijden.

Waterdamp kan worden ingezet als energiebron

Ruud Haan is ervan overtuigd dat auto’s op water moeten kunnen rijden. Ruud kwam op het idee toen hij bij zijn vorige werkgever, Tata Steel, zag hoe waterdamp explodeert als kokend staal in een laagje water wordt gedompeld. Voor Ruud was dit hét bewijs: waterdamp moet ingezet kunnen worden als energiebron. En dus ging hij 2,5 jaar geleden aan de slag met zijn Opel Corsa.

Ruud’s Opel Corsa: 30% benzine en 70% water

In de garage sleutelt Ruud sindsdien samen met zijn kleinzoon regelmatig aan de omgebouwde Opel Corsa. Aan de voorkant bevindt zich een plateau met vaten en pijpen, die met elkaar verbonden zijn door slangen. Via een ingewikkeld systeem wordt de auto ‘gevoed’ door een combinatie van 30% benzine, en 70% water. Ruud wil het liefst dat de auto een verbruik van één op veertig, of nog gunstiger, gaat halen.

Nog flink sleutelen voordat de auto de weg op kan

Ruud geeft aan dat hij nog een lange weg te gaan heeft, voordat zijn uitvinding helemaal is doorontwikkeld. Alle vaten, pijpen en slangen moeten uiteindelijk ingebouwd worden in de kleine ruimte van een gemiddelde motorkap. Voor nu is Ruud tevreden met elke vooruitgang, en rijdt zijn kleinzoon al graag een rondje in de auto.

Bekijk hier het filmpje van Ruud en zijn auto, gemaakt door de redactie van 251tv:

 

Wat vind jij van de ontwikkeling van Ruud? Laat het ons weten in een reactie!

Bron: nieuws.nl, 251tv

Tags

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close