Wateroverlast nog niet voorbij: kans op code oranje

Regenlaarzen en complete regenoutfits: we hebben onze waterbestendige kleding massaal uit de kast gehaald. Sinds woensdag heeft Nederland te kampen met veel wateroverlast. Ook vandaag worden de nodige onweersbuien verwacht.

Het zuiden getroffen door zware regenval

Vooral in Noord-Brabant en Limburg viel veel regen. Gisteren stonden de straten blank in Deurne, Asten, Someren, Maarheeze en Heeze. In Boxmeer viel zelfs zo veel regen, dat de politie mensen moest verzoeken niet meer naar Boxmeer te komen. Gelukkig zijn veel inwoners voorzien van een inboedelverzekering en opstalverzekering, waardoor schade aan en in hun woning vergoed wordt. De A73 en A77 rondom Boxmeer werden compleet afgesloten. Pas rond 8 uur ‘s avonds waren de wegen weer geopend.

‘Rampenplan’ voor dijkdoorbraak: water stroomt richting Nederland

Het is niet alleen slecht weer in Nederland, heel Europa wordt getroffen door zware regenval en onweersbuien. In het Duitse plaatsje Hamminkeln, 40 kilometer van de Nederlandse grens, is zelfs een dijk doorgebroken. Het water stroomt nu richting Nederland. Met man en macht proberen de Duitsers het water tegen te houden. Als dat niet lukt, bereikt het water de A3. Deze weg verbindt Arnhem met het Ruhrgebied. De Westdeutsche Allgemeine Zeitung zegt dat men bezig is met een ‘rampenplan’ om het water tegen te houden.

Veel evenementen afgelast

Afgelopen week werd de avondvierdaagse in Gaanderen (Gelderland) al afgelast door het slechte weer. Ook deze week zullen meerdere evenementen verzet of afgelast worden. Zo stonden verschillende wandeltochten voor scholieren gepland, maar deze gaan niet door. Het ministerie van Defensie wil vandaag een van zijn gevechtsvliegtuigen laten vliegen voor het publiek. Of de weersomstandigheden dat toelaten is nog maar de vraag.

Ook vandaag kans op code oranje

Laat je regenlaarzen nog maar even staan, want ook vandaag is hevige regenval voorspeld. De kans dat het KNMI weer code oranje afgeeft, zoals gisteren, is groot. Het is daarom verstandig de website van het KNMI in de gaten te houden, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Heb jij wateroverlast in jouw omgeving gehad? Laat het ons weten in een reactie!

Bron: nu.nl, KNMI.nl

Tags

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close