Help, de wereld vergaat!…… niet?

Nog maar een maand te gaan en dan vergaat de wereld. Klats, boem, weg is weg. Of toch niet? Na alle mogelijke doemscenario’s te hebben gehoord, laat zelfs de paus weten dat de wereld heus niet zal vergaan. Maar vanwaar dan al die onrust? Laten wij ons zomaar bang maken door een kalender die ons einde kan voorspellen? Feit is dat de eerste zelfmoord inmiddels is gepleegd en de sektes als paddenstoelen uit de grond schieten om in ieder geval zichzelf nog te redden van de ondergang.

Einde van de wereld

Het einde van de wereld is al tientallen keren voorspeld, maar dit keer lijkt het menens te zijn. Op 21-12-2012 eindigt de Maya-kalender wat het einde van de wereld zou betekenen. De aarde, zon en maan staan dan in één lijn, en het heelal vormt een groot zwart gat waar onze aarde in zal verdwijnen. Maar niet alleen de Maya-kalender was er al vroeg bij met het voorspellen van onze ondergang, inmiddels duiken er overal theorieën op over waarom de wereld in 2012 zal vergaan. Op einde2012.nl zijn al 16 redenen gevonden voor onze ondergang. Deze redenen variëren van de Maya-kalender tot aan de pest 2.0. Moeten we ons dan toch echt zorgen gaan maken? Of is dit slechts een hype?

Millenniumbug

Want als je alle doemscenario’s van de afgelopen jaren eens naast elkaar legt, vraag je je af waarom we deze keer weer zo heilig geloven in het einde van de wereld. Keer op keer is het veel stressen en paniek zaaien om niks. Neem de millenniumbug. Als klein meisje kan ik me nog goed herinneren dat iedereen in rep en roer was over het millennium. In het jaar 2000 zouden alle computers op hol slaan, en zelfs raketten zouden zichzelf gaan afvuren. Maar achteraf viel het allemaal erg mee en zijn we er nog steeds. Waarom blijven wij dan toch zo goed in doemdenken? En waarom richten we ons niet eens op de positieve berichtgevingen?

Doemdenken

Zelfs Barranno, een Maya-oudste die alles weet van de Maya-kalender, gelooft niet in de voorspellingen. Er zal inderdaad een zonnewende plaatsvinden, alleen betekent dit volgens hem niet het einde van de wereld, maar juist het begin van een nieuw tijdperk. Als zelfs de Maya’s niet in hun kalender geloven, waarom blijven wij er dan zo stug aan vasthouden? Willen we dan zo angstig leven en ons alleen focussen op de afschuwelijke dingen die ons misschien gaan overkomen? Blijkbaar bieden doemscenario’s een soort vastigheid. Als je weet dat de wereld over een maand vergaat, hoef je je geen zorgen meer te maken over wat je met Kerst gaat doen, over je werk, of over je verzekeringen. Door steeds in doemscenario’s te geloven hoef je geen eigen verantwoordelijkheid meer te nemen, want alles gaat toch fout.

Zelfverzekerd

Maar een zelfverzekerd mens wil toch wel de touwtjes in eigen hand houden! Je bepaalt zelf waar je in gelooft, dus waarom zou je je richten op alle dingen die fout kunnen gaan? Als je wilt kan je overal de negatieve kant van belichten, maar waarom draai je het niet eens om. Zolang de wereld nog bestaat, kunnen we ons gewoon richten op de leuke feestdagen die eraan komen. Waarom in angst leven als je ook onbezorgd en zelfverzekerd de wereld kan benaderen. Hou dus maar vast aan de wijze woorden van de paus en Barranno. En mocht je nog twijfelen over het al dan niet vergaan van de wereld, biedt Verzekeruzelf.nl natuurlijke passende verzekeringen om je te dekken tegen eventuele schade ;).

Tags

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close