Winnaar van de 112schade.nl award snelste schadeafhandeling

Deze week kwamen de mannen van 112schade.nl bij ons op bezoek met leuk nieuws: Verzekeruzelf.nl (Intrasurance) is de winnaar van de 112schade.nl award! Maar wat houdt die award precies in? Daar waren wij ook erg benieuwd naar. Daarom kwamen zij langs met wat uitleg en natuurlijk een mooie prijs.

Schade-uitkering duurt gemiddeld 73 dagen

Gemiddeld hebben verzekeraars zo’n 73 dagen nodig om een verhaalschade af te handelen. Het gaat dan om schades die niet gedekt zijn bij de eigen verzekeraar, en die verhaald moeten worden op een aansprakelijke tegenpartij. Bij Verzekeruzelf.nl kunnen wij dat gelukkig veel sneller. In ongeveer 35 dagen hebben wij de schade afgewikkeld. Daarmee zitten wij ruim onder het gemiddelde en verdienen wij volgens 112schade.nl een prijs.

Hoe wordt de winnaar bepaald?

Om te bepalen welke verzekeraar het snelst een verhaalschade behandelt, heeft 112schade.nl naar twee momenten gekeken:
1. Het moment dat zij een compleet schadeformulier ontvangen.
2. Het moment dat zij een schade-uitkering ontvangen van de tegenpartij.

De tijd die daar voor nodig is, bepaalt volgens 112schade.nl welke verzekeraar het snelst is in de schadeafhandeling. Directeur Marc Diks van 112schade.nl vertelt: “Niet elke schade is hetzelfde, en de ene schadesituatie is complexer dan de andere. Vaak is een verzekeringsmaatschappij afhankelijk van de medewerking van zijn eigen verzekerden. Maar op basis van een gemiddelde, krijgen wij toch een duidelijk beeld over welke partijen snel en welke partijen minder snel een verhaalschade afwikkelen”.

Wat is een verhaalschade?

Stel je hebt je auto enkel WA verzekerd. Dan ben jij alleen verzekerd voor schade die jij bij een ander veroorzaakt. Maar wat nu als iemand anders schade veroorzaakt bij jou? Met alleen een WA dekking ben je hier niet voor verzekerd. Heb je een Volledig Casco dekking of een rechtsbijstandverzekering? Dan kan jouw verzekeraar de schade ‘verhalen’ op de tegenpartij. Wat houdt dit in? Jouw verzekeraar vergoedt de schade niet zelf, maar zorgt er wel voor dat de verzekeraar van de tegenpartij de schade betaalt.

Ben je benieuwd naar het volledige artikel? Bekijk dan het persbericht op 112schade.nl.

Tags

Gerelateerde berichten

2 Comments

  1. Vreemd. Verzekeruzelf wint award voor snelste schadeafhandeling, maar heeft na een week nog steeds niet gereageerd op mijn e-mail met vragen rondom ruitschade van mijn auto……
    Volgens ontvangstbevestiging zou reactie normaal gesproken binnen 1 werkdag, maximaal binnen 2 werkdagen plaats vinden.
    Ik begin me af te vragen hoe zelfverzekerd ik me nog mag voelen…..

    1. Hoi Harro Teeuw, wat vervelend dat je zo lang hebt moeten wachten op een reactie. We hebben je zojuist een mail gestuurd. Als je nog vragen hebt, horen we dat graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close