Winterdepressie? Kennis leidt tot geluk!

De eerste sneeuw heeft zich weer laten zien in ons land, en hoe! Met een dik pak sneeuw en een ‘code oranje’ van het KNMI, is de winterchaos weer losgebarsten. De NS heeft zijn treintijden alweer aangepast aan het winterse weer en ook de files hebben zich nóg verder uitgebreid. Maar worden wij eigenlijk wel vrolijk van deze winterse omstandigheden? En zo niet, hoe komen we dit seizoen dan toch op een leuke manier door?

Winterdepressie

Zodra de dagen korter worden, komen bij veel mensen de eerste tekenen van een winterdepressie al naar boven. Je voelt je vermoeider, bent meer prikkelbaar en somberder dan normaal. Niks lijkt je op te vrolijken, want wie wordt er nou vrolijk van dit vieze, grijze, grauwe weer? En dan ook nog eens die sneeuw! Je wilt gewoon lekker naar buiten kunnen in een heerlijk zonnetje, zonder de kans op uitglijden. Maargoed, aangezien er nou eenmaal geen magisch knopje bestaat die de zomer weer ‘aan’ zet, zal je het met dit weer moeten doen. Het is echter niet de bedoeling dat je een seizoen lang loopt te mokken, dus helpt Verzekeruzelf.nl je graag door dit seizoen heen! Want je zal zien, zodra de dagen weer langer worden ben je in één keer genezen en ben je deze depressie compleet vergeten.

Kennis is geluk

Maar dan voor nu? Wat gaan we doen aan deze depressie? We kunnen natuurlijk de standaard tips gaan opsommen, zoals lichttherapie, gezond eten en drinken, voldoende vitamines innemen, etc. Maar als jij last hebt van een depressie in de winter zijn die tips vast niet nieuw voor jou. Wij lieten ons daarom inspireren door de prachtige nieuwe titel van Joost Zwagerman: “Kennis is geluk”. Want kennis maakt uiteindelijk toch gelukkig? Wie veel kennis bezit is over het algemeen een zelfverzekerder mens. En wie zelfverzekerd is, voelt zich meestal gelukkiger dan mensen die niet zelfverzekerd zijn. Kortom, tijd om eens aan die kennis te gaan werken!

Arty-farty

Dan komt echter de volgende vraag, waarover wil je meer kennis bezitten? Dit kan iedereen natuurlijk op zijn eigen manier invullen, maar omring je eens met kunst. Kunst omvat namelijk veel meer dan alleen wat schilderijen. Denk aan foto’s, boeken, theater, muziek, dans, films en architectuur. Dat betekent dat je deze winter oneindig veel uitstapjes naar het theater, de bieb, bioscoop, musea en concerten kunt combineren met het kopen van kunst. Zo doe je zowel binnens- als buitenshuis de nodige kennis en geluk op om zelfverzekerd deze winterdepressie te lijf te gaan! Let echter wel op dat je de waarde van al je nieuwe kunstartikelen niet onderschat. Voor je het weet heb je een klein vermogen in je inboedel gestoken die het verzekeren waard is!

Tags

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close