Wintersportvakantie met kleine kinderen: hier moet je aan denken

Ga jij op wintersportvakantie met kleine kinderen? Of een baby? Dan is het belangrijk om jezelf goed voor te bereiden. Wij helpen je graag met al deze voorbereidingen. Zo ga jij zelfverzekerd op wintersportvakantie.

Op wintersport met kinderen

Voordat je een wintersportvakantie met je kinderen boekt, is het belangrijk dat je jezelf goed voorbereid. Heb je gedacht aan de onderstaande punten?

 • Heb je kinderen van vijf jaar of jonger? Dan kun je buiten de schoolvakanties om op wintersport. Dit scheelt veel drukte en dus gevaar op de skipiste.
 • Hoe ga je op wintersportvakantie? Met de auto, bus, trein of toch het vliegtuig? Bekijk dan welk vervoersmiddel voor jouw kinderen het fijnst is.
 • Is één van je kinderen vaak wagenziek? Of gevoelig voor hoogteverschillen? Maak dan voordat je vertrekt een afspraak bij de dokter. Hij of zij kan jullie het beste adviseren over eventuele reispillen.
 • Controleer of de skioutfits van vorig jaar nog passen. Je kinderen groeien bovendien harder dan je denkt!
 • Hebben jullie een ook gedacht aan een reisverzekering? Met een extra dekking voor skiën of snowboarden?Dan kun je met een gerust hart op reis!

Vergeet dit niet mee te nemen!

Nog niet alle spullen ingepakt? Download dan de grote wintersport inpaklijst en ga zelfverzekerd op vakantie. Belangrijk bij een wintersportvakantie met kinderen:

Spelletjes
Kaarten
Slee
Favoriete knuffel
Nachtlampje
Kleurpotloden/-boek
Leesboek
Spelcomputers
Armbandje/ketting met belangrijke telefoonnummers
GPS tracker
Stevige helmen
Rugpretector
Opvallende en unieke skikleding

Op wintersport met een baby

Ga je op wintersportvakantie met een baby? Vraag altijd of er een babybedje aanwezig is op jouw verblijfplaats. Wij zetten de belangrijkste dingen op een rij:

Autostoel
Babyfoon
Kinderwagen
Draagzak/-doek
Zeepvrije wasgel
Fopspeen
Nachtlampje
Luiers en luiertas
Kolfapparaat
Luierzalf
Aankleedkussen
Luieremmer
Flesjes
Melkpoeder
Flessenwarmer en -borstel
(Kinder)voeding
Billendoekjes
Knuffeltje
Luiers

Zorg voor afwisseling

Hoewel je vroeger misschien uren per dag op de piste te vinden was, is dat met kinderen wat moeilijker. Je kinderen houden het waarschijnlijk geen acht uur vol op hun ski’s of snowboard. Zorg dus voor voldoende afwisseling en niet onbelangrijk; de nodige rust.

Hoe zorg je voor die afwisseling? Hieronder een greep uit de vele activiteiten die je kunt bedenken:

 • Leer je kinderen skiën of snowboarden;
 • Meld je kinderen aan voor een skiles;
 • Maak een sneeuwpop;
 • Maak een mooie wandeling door de sneeuw;
 • Geniet op tijd van een warm drankje;
 • Laat je kinderen knutselen bij de open haard.

wintersport met kinderen

Bekijk of het skigebied kidsproof is

Een geslaagde wintersportvakantie ontstaat niet alleen op de piste. Een verblijfplaats waar jouw kinderen zich naast het skiën of snowboarden vermaken en veilig voelen, is immers net zo belangrijk. Ga dus op zoek naar een kidsproof verblijf.

Stel jezelf allereerst de volgende vragen:

 • Zijn er voldoende pistes voor de kinderen aanwezig?
 • Is er een kinderopvang aanwezig?
 • Hoe kidsproof zijn de verschillende accommodaties?
 • Is het verblijf voorzien van zaken als traphekjes, eetstoelen en een kinderbedje?

Er zijn accommodaties die kinderopvang of ‘kids clubs’ aanbieden. Hier worden de kinderen door een team vermaakt met activiteiten en animatie. Zo skiën jij en je partner een paar uurtjes in volwassen tempo van de piste.

Meestal vind je dit soort informatie op sites waar je de wintersport boekt of op reviewsites. Hier filter je eenvoudig op diverse faciliteiten voor kinderen en lees je reviews van andere ouders.

Neem de nodige veiligheidsmaatregelen

Het allerbelangrijkste is natuurlijk de veiligheid van je kinderen. Neem de nodige veiligheidsmaatregelen om risico’s zoveel mogelijk te voorkomen. Een aantal zaken worden hieronder nog extra toegelicht:

 • Schaf een goede GPS tracker aan, zodat je altijd weet waar je kind zich bevindt;
 • Een stevige helm is een absolute must en een rugprotector wordt ook aangeraden;
 • Zorg voor opvallende en unieke skikleding. Zo vind je jouw kinderen makkelijk terug en is de kans kleiner dat andere skiërs of snowboarders tegen je kind aan botsen;
 • Sla belangrijke telefoonnummers van hulpdiensten op en schrijf jouw telefoonnummer voor de zekerheid op plastic, waterproof bandjes of speciale SOS bandjes die ook hulpdiensten gebruiken.

Ga jij dit jaar op wintersport met kleine kinderen? Laat andere wintersporters weten hoe jij er een veilige en geslaagde wintersportvakantie van gaat maken!

 

Tags

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close