Wintersport met kleine kinderen? Zo ga je zelfverzekerd op vakantie.

Ga jij op wintersport met kleine kinderen? Dan is het belangrijk om jezelf goed voor te bereiden. Wij helpen je graag met deze voorbereidingen in dit blog, zodat jij zelfverzekerd op vakantie kunt.

Op wintersport met kleine kinderen: bereid je goed voor

Voordat je samen met de kinderen een wintersportvakantie boekt, is het belangrijk om jezelf goed voor te bereiden. Heb je gedacht aan het volgende?

 • Heb je kinderen van 5 jaar of jonger? Dan kun je nog buiten de schoolvakanties om op wintersport. Dit scheelt veel drukte en dus gevaar op de piste.
 • Is het skigebied kidsproof? Zijn er voldoende pistes voor kinderen, is er een opvang en hoe kidsproof zijn de accommodaties?
 • Hoe ga je op reis? Met de auto, bus, trein of het vliegtuig? Bekijk welk vervoersmiddel voor jouw kinderen het fijnst is.
 • Alle spullen ingepakt? Belangrijkste: geld en de benodigde reisdocumenten voor jou, je partner en de kids?
 • Is één van je kinderen vaak wagenziek of gevoelig voor hoogteverschillen? Maak dan voordat je vertrekt een afspraak bij de dokter. Hij of zij kan jullie het beste adviseren over eventuele reispillen.
 • Passen de outfits van vorig jaar nog?
 • Hebben jullie een reisverzekering met een extra dekking voor skiën of snowboarden? Dan kun je met een gerust hart op reis!

Zorg voor afwisseling

Hoewel je vroeger misschien uren per dag op de piste te vinden was, is dat met kinderen wat moeilijker. Je kinderen houden het waarschijnlijk geen 8 uur vol op hun ski’s of snowboard. Zorg dus voor voldoende afwisseling en niet onbelangrijk; de nodige rust.

Hoe zorg je voor die afwisseling? Leer je kinderen skiën of snowboarden, meld ze aan voor een les van een ervaren instructeur, neem de slee mee, maak een sneeuwpop, maak een mooie wandeling door de sneeuw, geniet op tijd van een warm drankje of laat ze knutselen bij de open haard. Dit is slechts een greep uit de vele activiteiten die je kunt bedenken.

Kies een goed en veilig verblijf voor jouw gezin

Een geslaagde wintersportvakantie ontstaat niet alleen op de piste. Een fijn hotel, gezellige bungalow of camping waar jouw kinderen zich naast het skiën of snowboarden vermaken en veilig voelen is net zo belangrijk. Ga dus op zoek naar een kidsproof verblijf.

Er zijn hotels en bungalowparken die kinderopvang of ‘kids clubs’ bieden. Hier worden ze door een opgeleid team vermaakt met activiteiten en animatie zodat jij en je partner een paar uurtjes in volwassen tempo van de piste kunnen glijden. Heerlijk!
Bekijk voor de veiligheid of het verblijf voorzien is van zaken als traphekjes, eetstoelen en een kinderbedje. Heb je meerdere kleine kinderen? Informeer dan voordat je gaat of er voldoende kinderbedjes aanwezig zijn.

Meestal vind je dit soort informatie prima op sites waar je de wintersport boekt of reviewsites zoals Zoover. Hier filter je eenvoudig op diverse faciliteiten voor kinderen en lees je reviews van andere ouders.

Neem de nodige veiligheidsmaatregelen

wintersport met kleine kinderen
Bron: espritski.com

Het allerbelangrijkste is natuurlijk de veiligheid van je kinderen. Neem dus de nodige veiligheidsmaatregelen om risico’s zoveel mogelijk te voorkomen. Een paar tips:

 • Schaf een goede GPS tracker aan, zodat je weet waar je kind zich bevindt.
 • Een stevige helm is een absolute must en een rugprotector wordt ook aangeraden.
 • Zorg voor opvallende en unieke skikleding. Zo vind je de kinderen makkelijk terug en is de kans kleiner dat andere skiërs of snowboarders tegen je kind aan botsen.
 • Sla belangrijke telefoonnummers van hulpdiensten op en schrijf jouw telefoonnummer voor de zekerheid op plastic, waterproof bandjes of speciale SOS bandjes die ook hulpdiensten gebruiken.

Ga jij dit jaar op wintersport met kleine kinderen? Reageer dan en laat anderen weten hoe jij er een veilige en geslaagde wintersportvakantie van gaat maken!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close