Wintersportdekking: heb ik deze nodig op ski- of snowboardvakantie?

Voor sommigen zit het er alweer op, voor andere wintersportliefhebbers is het aftellen begonnen. Vertrek jij in de komende maanden richting de sneeuw? Bereid je dan goed voor. Laat je ski’s of snowboard slijpen en waxen. Wen vast weer aan die vervelende skischoenen. Zorg voor winterbanden onder de auto én controleer of je een wintersportdekking hebt op je reisverzekering.

Waarom een reisverzekering met wintersportdekking?

Tijdens wintersport loop je extra risico’s. Zo kun je tijdens het skiën of snowboarden vervelend vallen. Als je niet meer zelf naar beneden kunt komen, moet je van de piste gehaald worden. Zo’n reddingsactie met een banaan of helikopter loopt al snel in de papieren. Zeker als je vervolgens met een gipsvlucht naar huis moet. Op je reis- of zorgverzekering zijn deze kosten meestal niet gedekt. In dat geval heb je een wintersportdekking nodig. Kun je door die vervelende val, of bijvoorbeeld omdat je ziek wordt, een paar dagen geen gebruik maken van je skipas? Dan vergoedt de wintersportdekking deze kosten meestal. Ook als je hierdoor lessen moet missen.

Ben ik met een wintersportdekking ook off-piste verzekerd?

Met een wintersportdekking ben je meestal verzekerd voor off-piste skiën of snowboarden. Vraag dit voor de zekerheid altijd na bij jouw verzekeraar. Neem je grote risico’s of negeer je waarschuwingen? Dan komt de dekking vrijwel altijd te vervallen. Blijf dus verstandig, wordt niet (te) overmoedig en informeer vooraf naar de dekking. Zo weet jij waar je aan toe bent en kun je onbezorgd genieten van het ultieme wintersportgevoel: stralend weer, een flink pak verse sneeuw en nog niemand die je voor is geweest buiten de piste.

Tags

Joep | Verzekeruzelf

Visualiseert de mogelijkheden.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close