Woninginbraken dalen: hoeveel inbraken zijn er in jouw gemeente?

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) deed afgelopen jaar landelijk onderzoek naar het aantal woninginbraken. Wat blijkt? Nederland wordt steeds veiliger. Het aantal inbraken nam vorig jaar af met 9%. Hoe staat het ervoor in jouw gemeente?

Aantal inbraken neemt af

In Utrecht nam het aantal woninginbraken met 20% af. Ook in Capelle aan den IJssel en Amsterdam werd er minder ingebroken. Het aantal inbraken in Ridderkerk nam zelfs met 42% af. Maar vooral in de provincie Limburg slaan inbrekers steeds minder vaak hun slag: in de gemeente Weert daalde het aantal met 50%. In de gemeente Schiermonnikoog kwamen in de afgelopen 6 maanden helemaal geen inbraken voor. “Ondanks deze mooie resultaten gaat het nog steeds om zo’n 200 woninginbraken per etmaal – het hele jaar door. Er is dus nog genoeg te doen,” zegt korpschef Gerard Bouwman.

Meer woninginbraken in bepaalde gemeenten

Niet elke gemeente merkt een daling in het aantal woninginbraken. In Peel en Maas wordt steeds meer ingebroken. Het aantal inbraken steeg hier afgelopen jaar van 100 naar 160. Ook in Hilversum, Gouda, Veghel, Alphen-Chaam, Venlo en Woerden slaan inbrekers vaker hun slag. In Den Haag steeg het aantal inbraken met 10%. Een opstalverzekering en inboedelverzekering zijn daarom altijd aan te raden, zo ben je goed verzekerd bij inbraak.

Hoeveel woninginbraken vinden er in jouw gemeente plaats? Bekijk het op de afbeelding:
woninginbraken

Inbrekers worden niet vaak gepakt

Inbrekers gaan vaak snel te werk en zijn de politie een stapje voor. Bij maar 7% van alle inbraken kan de politie de verdachte hetzelfde jaar nog arresteren. Het CBS deed niet alleen onderzoek naar het aantal woninginbraken. Uit onderzoek blijkt dat ook het aantal misdrijven in Nederand met 5% is afgenomen. Volgens het CBS wordt Nederland steeds veiliger.

Is het aantal woninginbraken in jouw gemeente gestegen of gedaald? En ben jij goed verzekerd tegen inbraak? Laat het ons weten!

Bron: nos.nl, nu.nl, 1limburg.nl, rijnmond.nl

Tags

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close