Help, mijn woonboot verzuipt!

Dat het Nederlands Elftal zo goed presteert in Zuid-Afrika daar is niet iedereen blij mee. Woonbootbewoners in Amsterdam bijvoorbeeld. Die denken met schrik terug aan 1988, toen Oranje na EK-winst werd gehuldigd met een rondvaart door de grachten. Slecht nieuws voor de woonbootbewoners, want het ziet ernaar uit dat Nederland, hoe de wedstrijd zondag ook eindigt, een paar dagen later door de grachten vaart. Massa’s mensen die op het dak van je woonboot staan, om een glimp op te kunnen vangen van onze Oranje helden. Dat is niet goed voor zo’n boot. Schade is dan ook niet uitgesloten. Gelukkig ben je daarvoor verzekerd. Of niet?

Vandalen weren

De man die een reactie schreef op dit artikel kreeg van zijn verzekering nul op rekest. Het terras van zijn restaurant werd in 1988 tijdens de huldiging flink vernield. Schade: 17.500 gulden. Hij kreeg niets van zijn verzekering. Waarom, dat wordt niet helemaal duidelijk. Waarschijnlijk heeft hij geen moeite gedaan om zijn terras te beschermen tegen de vandalen. Had hij dit wel gedaan, dan had de verzekering waarschijnlijk wel moeten uitbetalen.

Zo zit het: je bent verzekerd als er sprake is van een onvoorziene omstandigheid. Maar alleen wanneer je je ertegen hebt verzet. Bovendien moet je dit ook nog kunnen aantonen. Het liefst met een politie-aangifte. Ofwel: als er mensen op je woonboot gaan staan, moet je ze proberen weg te jagen. Als ze dan toch blijven staan, kun jij er niets meer aan doen. Overmacht. Woonbootbewoners doen er dus in ieder geval goed aan om dinsdag thuis te zijn, zodat ze kunnen proberen te voorkomen dat mensen op hun dak gaan staan.

Tags

Frank | Verzekeruzelf

Zet de koers uit.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close