Zakenreis: bereid je goed voor met onze checklist

Ga jij binnenkort voor jouw bedrijf of werkgever op zakenreis? Dan bereid je je zo goed mogelijk voor. Maar waar moet je rekening mee houden? En hoe hou je de kosten zo laag mogelijk? Wij helpen je graag op weg met onze checklist.

Bepaal het doel voor je zakenreis

Je zakenreis heeft altijd een doel, of een ‘missie’. Misschien wil je nieuwe collega’s ontmoeten door te netwerken, kennismaken met een nieuw (software)programma of dolgraag die ene bijeenkomst bijwonen. Schrijf je doel zo concreet mogelijk op. Bekijk tijdens je reis regelmatig of je op schema loopt om dit doel te bereiken.

Stel een budget op

Kijk van tevoren waar de meest interessante trainingen, cursussen of bijeenkomsten plaatsvinden. Een tripje naar de Bahama’s is natuurlijk super, maar valt misschien net niet binnen je budget. Stel daarom vooraf een limiet en hou je daar aan. Maak ook een begroting met verwachte uitgaven.

Bepaal je programma

Ga je voor je werkgever op zakenreis? Dan staat het programma van de reis vaak al vast. Je woont dan bijvoorbeeld lezingen bij, gaat op bedrijfsborrels of geeft zelf een workshop. Ga je voor je eigen bedrijf op reis? Dan liggen deze keuzes bij jou. Kies voor een programma dat jouw bedrijf zo veel mogelijk oplevert.

Boek de reis

Heb je je budget en programma vastgesteld? Dan is het tijd om te gaan boeken! Zorg dat je je ruim van te voren aanmeldt voor interessante bijeenkomsten, cursussen of seminars. Zo ben je altijd van een plekje verzekerd. Nadat je jouw programma hebt vastgelegd kun je ook je vliegtickets boeken, eventuele visums regelen en je hotel vastleggen. Hoe eerder je boekt, hoe goedkoper je vaak uit bent. Ga je voor een exotische bestemming? Controleer dan op tijd of je vaccinaties nodig hebt.

Sluit een zakelijke reisverzekering af

Heb je de reis geboekt? Kijk dan ook even naar je reisverzekering. Een particuliere reisverzekering biedt meestal geen dekking wanneer je op zakenreis bent. Het kan daarom verstandig zijn om een zakelijke reisverzekering af te sluiten. Wil je ook verzekerd zijn voor annulering? Dan moet je de verzekering meestal binnen 7 dagen na het boeken van de reis hebben afgesloten.

Bekijk of je jouw reis-en verblijfkosten kunt aftrekken

Een zakenreis kan aardig in de kosten lopen. Gelukkig kun je veel van deze kosten ook weer aftrekken. Vind je dit zelf lastig of heb je er hulp bij nodig? Schakel dan een boekhouder in.

Ben jij al eens op zakenreis geweest? Of ben je je aan het voorbereiden voor jouw eerste zakenreis? Laat het ons weten in een reactie!

Tags

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close