Zó vraag je het bonnetje van jouw cadeautje

Help! Je verjaardagscadeau valt enorm tegen. Het liefst breng je het cadeau meteen terug naar de winkel, maar je durft het eigenlijk niet te zeggen. Wat nu? Wij geven drie smoesjes die je kunt gebruiken om het bonnetje te vragen!

Smoes 1. “Hier zit vast garantie op!”

“Wauw, wat een prachtig cadeau! Hier zit vast garantie op. Zal ik het bonnetje zelf bewaren? Mocht er iets mis zijn kan ik direct naar de winkel.”

Misschien wel één van de makkelijkste: het smoesje over garantie. Krijg je een elektrisch apparaat of iets anders waar garantie op zit? Vraag dan om het bonnetje, want dat is waarschijnlijk ook meteen het garantiebewijs. Zo kun je het cadeau stiekem terugbrengen naar de winkel.

Smoes 2. “Super leuk, maar deze heb ik al…”

“Wat ken je me toch goed! Ik heb deze namelijk al. Wat balen zeg! Zal ik het terugbrengen voor je? Twee van hetzelfde is namelijk ook maar zonde!”

Complimenteer de gever natuurlijk altijd eerst voor het uitzoeken van het leuke cadeau. Aangezien hij of zij zó goed weet wat bij je past, moet je toegeven dat je het cadeau helaas al hebt. Zonde natuurlijk om twee dezelfde dingen in de kast te zetten. Dan kun je maar beter het bonnetje vragen en het cadeau terugbrengen, toch?

Smoes 3. “Dit had écht niet gehoeven!”

“Wow, wat een groot cadeau zeg, dat had echt niet gehoeven. Dit kan ik toch niet aannemen!”

Ook altijd handig: het smoesje dat je het een te groot cadeau vindt. Zo kun je het cadeau teruggeven aan de (gulle) gever en hoef je niet te zeggen dat je het cadeau niets vindt.

Heb jij weleens een cadeau gehad dat je liever niet had willen krijgen en heb je nog tips? Laat het ons weten in een reactie!

Gerelateerde berichten

4 Comments

 1. Hallo,

  Heb mijn gegevens bij u gecontroleerd.

  Geboorte datum is 12-8-1963 terwijl u mij feliciteerde op 8-12???

  wat gaat er mis????

  Vriendelijke groet,

  Jan Dam

  1. Hallo Jan,

   Bedankt voor uw bericht! Vervelend om te lezen dat u de verjaardagsmail op een verkeerde datum ontving, dat is natuurlijk niet de bedoeling!
   Ik ga het direct uitzoeken, zodat dit hopelijk in de toekomst niet meer gebeurd. Mijn excuses voor het ongemak!

   Ik wens u nog een prettige dag toe.

   Met vriendelijke groet,
   Lisa van Verzekeruzelf

  1. Hallo Angela,

   Bedankt voor je bericht! Vervelend dat je de mail op een verkeerde dag ontvangen hebt. Ik zie dat je verjaardag op 12 december staat. Begrijp ik goed dat dit niet jouw verjaardag is? Of heb je de mail op een andere dag ontvangen?

   Ik hoor heel graag van je!

   Met vriendelijke groet,
   Lisa van Verzekeruzelf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close